UDLANDSPROFFERNE uge 44: Målscorer i begge ender, dobbelt matchvinder og mesterskabskurs i Sverige

På campo.dk giver vi dig hver mandag formiddag et overblik over, hvordan den seneste uge er gået for de danske spillere, der tjener deres løn udenfor landets grænser. Mål, debut og udvisninger - stort og småt.

Danske målscorere i udlandet

I Danmark har vi over 300 professionelle fodboldspillere, der til dagligt spiller fodbold i mere end 30 forskellige lande.

Vi vil på campo.dk ugentligt give et overblik over nogle af de danskere, man ikke nødvendigvis hører om hver eller hver anden dag. Vi udvælger nogle af de spillere, der har gjort sig bemærket for enten noget godt, noget skidt, eller noget midt imellem.

Jacob Rasmussen – Vitesse Arnhem
Jacob Rasmussen gjorde sig både positivt og negativt bemærket for Vitesse i onsdagens Conference Leauge-opgør imod Tottenham. Den danske centerback og resten af Vitesse-mandskabet kom skidt fra start mod London-klubben, da de efter bare 28 minutters spil var bagud med 3-0. Rasmussen fik en uheldig rolle i Spurs’ 3-0-scoring, hvor han blev noteret for et selvmål, da han i forsøget på at dæmme op for Harry Kanes afslutning i stedet sendte bolden i eget net. Men bare fire minutter senere fik Rasmussen rådet bod på noget af skaden, da han med sin første sæsonscoring stangede Vitesse på 3-1 på et hjørnespark. Vitesse fik også yderligere reduceret mod Tottenham, der for første gang havde Antonio Conte i trænersædet, med en scoring kort inden pausen til 3-2. Men Vitesse fik ikke fuldendt et overraskende comeback i anden halvleg, da målene udeblev for begge hold. De sidste 45 minutter var dog ikke helt uden spænding, da der faldt hele tre røde kort. En rygskade holdt Rasmussen ude af sæsonens første tre kampe i Æresdivisionen, men derudover har den 24-årige dansker stort set fået fuld spilletid både i ligaen og i Conference League for sin hollandske klub. Rasmussen og Vitesse har trods nederlaget til Spurs stadig gode muligheder for at gå videre fra gruppespillet i Conference League. Også i Æresdivisionen ligger Vitesse godt til på en foreløbig femteplads.

Andreas Cornelius – Trabzonspor
Andreas Cornelius gjorde sig endnu engang positivt bemærket i Tyrkiet, da han lørdag fik en afgørende rolle i opgøret mod Besiktas i den tyrkiske Süper Lig. Den danske landsholdsangriber startede ellers på bænken for sit tyrkiske mandskab, der uden ham på banen gik til pause med en 0-1-føring. Istanbul-mandskabet, Besiktas, formåede dog at få udlignet i anden halvleg, hvilket fik Cornelius’ træner til at reagere, da han ville sikre sig sejren. Den hovedstødsstærke angriber blev derfor sat på banen med 23 minutter igen. Det skulle vise sig at være en genistreg. Dybt inde i overtiden fik Trabzonspor en kontramulighed, hvor Cornelius ikke svigtede. På en god aflevering fra Anthony Nwakaeme kunne landsholdsangriberen lægge den stille og roligt uden om Besiktas-målmanden med sin højreskøjte til stor forløsning hos Trabzonspor-mandskabet. Andreas Cornelius har fået en fremragende start i Trabzonspor, hvor han har spillet 11 kampe og scoret fire mål. Det er også noget, der er blevet langt mærke til hos præsidenten, der for nyligt gav en god omgang særbehandling til Cornelius, da hans kone skulle føde. Her fik danskeren stillet privatfly til rådighed, så han kunne rejse hjem og være med til fødslen og samtidig tage flyet retur, så han kunne være med i udekampen mod Göztepe.

Carlo Holse – Rosenborg BK
Carlo Holse fik en hovedrolle i Norge lørdag aften, da han var med til at sikre et point til sin norske klub, Rosenborg BK, i opgøret mod Brann i den Eliteserien. Det norske mandskab, med den tidligere danske landsholdstræner Åge Hareide som træner, fik en god start, da de allerede efter 17 minutter bragte sig foran med 0-1. Jubelen varede dog kort, da der blot skulle gå otte minutter før hjemmeholdet Brann havde bragt sig i front med 2-1. Det skulle den tidligere F.C. København-spiller Carlo Holse lave om på, da han efter 54 minutter kunne sparke bolden i mål til 2-2 inde i Brann-feltet, hvilket sikrede Rosenborg det ene point. Carlo Holse har siden skiftet fra FCK til Rosenborg var en fast del af truppen, hvor han i denne sæson står noteret for seks mål og fem assist i 25 kampe for Hareides mandskab.

Yussuf Poulsen – RB Leipzig
Yussuf Poulsen kom endnu engang på scoringstavlen for RB Leipzig i den tyske Bundesliga, da de lørdag mødte Borussia Dortmund. Den Red Bull-ejede klub kom foran 1-0 efter. Men kort inde i anden halvleg fik Dortmund sparket udlignen i mål. Heldigvis for Leipzig trådte Yussuf Poulsen endnu engang til og kunne i det 68. minut blive matchvinder, da han scorede kampens sidste mål til 2-1 på et oplæg fra Christopher Nkunku. Det blev også den danske landsholdsangribers sidste aktion i kampen, da han minuttet efter blev erstattet med Andre Silva. Med lørdagens scoring er den løbestærke angriber nu oppe på tre kampe i træk, hvor han er kommet på måltavlen i den tyde Bundesliga for RB Leipzig. Poulsen næste mulighed for at score bliver i landsholdspausen, hvor han endnu engang er blevet udtaget til Kasper Hjulmands danske landsholdstrup.

Søren Rieks – Malmö FF
Det snerper i den grad til i kampen om det svenske mesterskab, hvor der nu kun mangler tre runder i Allsvenskan. Matematisk kan fem hold stadig nå at blive mestre i Sverige, men reelt set ligner det nu en duel mellem de forsvarende mestre fra Malmö FF og Stockholm-klubben Djurgården, mens AIK måske kan komme fra baghjul med en god slutspurt. Alle tre hold tog i weekenden vigtige sejre, og dermed er det stadig Malmö FF, der med bare ét point fører an. Det kan de i høj grad takke danske Søren Rieks for, for efter spilletiden på det seneste har været lidt begrænset for den 34-årige esbjerggenser, blandt andet på grund af en hofteskade, så var han tilbage i fuld vigør til det, der formentlig er den vigtigste kamp for ham i hele sæsonen. Søndag var Malmö FF nemlig på besøg hos Rieks’ tidligere klub, IFK Göteborg, og det blev et glædeligt gensyn med Gamla Ullevi for danskerens vedkommende. Allerede efter 27 minutters spil blev et fint Malmö-angreb afsluttet på bedst tænkelig vis, da serbiske Veljko Birmancevic flot lagde bolden af til sin danske holdkammerat, der på fornem vis sendte en følt inderside-afslutning i kassen. Rieks fejrede scoringen ved med en finger for munden at bede hjemmeholdets publikum tie stille, og det fik en noget fintfølende dommer til at give danskeren en advarsel. Derfor var det måske også heldigt, at det var foran de medrejsende Malmö-fans, at Rieks efter 70 minutters spil lukkede og slukkede ”Mesta mästarmötet” med sin scoring til 0-2. IFK-keeperen kunne ikke holde en afslutning fra Adi Nalic, og så beviste Søren Rieks, at forudseenhed ikke har nogen aldersgrænse, da han var først over returen.
Malmö FF mangler i sæsonens sidste tre ligakampe Häcken, Kalmar og Halmstad, og vinder de alle tre kampe, kan de for anden sæson i træk og for 22. gang i alt kalde sig svenske mestre.

Hvad skete der ellers?

• Den tidligere F.C. København- og Brøndby IF-spiller, Kenneth Zohore, scorede lørdag for West Bromwich U23 i opgøret mod Wolverhampton. Zohore har været skadet i en længere periode, og spiller derfor med ungdomsholdet for at vende tilbage i kampform.
  • 16 år, ni måneder og tre dage gammel fik danske Zidan Sertdemir debut for Bayer Leverkusen i weekendens kamp mod Hertha Berlin. Dermed er han den næstyngste debutant i Bundesligaens historie og den yngste Leverkusen-debutant nogensinde.
  • Phillip Billing leverede en assist i Bournemouths suveræne 4-0-sejr over Swansea i The Championship.
  • At Bjørn Paulsen søndag scorede selvmål for Hammarby blev heldigvis ikke dyrt, da Stockholm-klubben vandt 3-2 over Örebro.
  • Den danske Vitesse-angriber, Nikolai Baden Frederiksen, kom på måltavlen, da det hollandske mandskab besejrede Utrecht med 2-1 på hjemmebane. Den tidligere Juventus-angriber scorede til 1-0 for hollænderne efter kun syv minutter.
  • Frederik Sørensen spillede hele kampen for Ternana Calcio i den italienske Serie B, hvor de holdte clean sheet og besejrede Alessandria Calcio 1912 med 0-2.
  • Den danske landsholdsspiller Joachim Andersen holdte clean sheet med Crystal Palace for anden kamp i træk, da de hjemme på Selhurst Park besejrede Wolverhampton med 2-0. Den danske forsvarsspiller spillede 96 minutter af kampen, før han blev skiftet ud sent inde i overtiden.