1 min læsningDansker slår rekord: Yngste Leverkusen spiller nogensinde!

Den blot 16-årige Zidan Sertdemir fik søndag debut for Bayer Leverkusen i Bundesligaen. Han er dermed den yngste nogensinde til at få det i klubbens historie.

1 min læsning
Zidan Sertdemir kom ind i det 86. minut mod Hertha Berlin. Foto: Annegret Hilse/Reuters/Ritzau Scanpix.

Navnet Zidan Sertdemir er måske ikke et navn, som ringer en klokke hos de fleste danskere. Men noget tyder på, at det vil den komme til i fremtiden.

Søndag fik den blot 16-årige dansker nemlig debut for sin tyske klub Bayer Leverkusen i kampen mod Hertha Berlin i Bundesligaen. Debuten betyder samtidig, at unge Sertdemir bliver den yngste Leverkusen-spiller i klubbens historie til at for debut i den bedste tyske række.

Zidan Sertdemirs helt unge år foregik hjemme i Danmark, hvor han først tørnede ud for Brøndbys ungdomshold, inden han i 2017 skiftede til FC Nordsjælland. Her var den nuværende Leverkusen-spiller fra 2017 til 2021, inden jeg denne sommer skiftede til den tyske bundesligaklub.

Udover at være den yngste i Leverkusens historie indtager danskeren også andenpladsen for yngste debut i hele Bundesligaen med 16 år og 276 dage. Her er Zidan Sertdemir kun overgået af Borussia Dortmunds Youssoufa Moukoko, der fik debut i en alder af 16 år og en dag.

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P