3F Superligaen

FODBOLD OM VINTEREN – HVORFOR IKKE?

Det begynder allerede så småt at bide nu. Lige nu om lidt kommer december, og så ved vi alle, hvad...

AaB fans i oktober sol på stadion. Hvorfor ikke hele året, spørger Claus Christensen. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2021

Det begynder allerede så småt at bide nu. Lige nu om lidt kommer december, og så ved vi alle, hvad der venter forude:

Vinterens superliga-blues.

Denne triste, tomme følelse. Der mangler noget hele vinteren. Ja, ja, så er der tv-fodbold fra England og Spanien og andre eksotiske steder på kloden. Men det er bare ikke det samme.

Forstil jer lige at hanke op i onkel Steffen, der holder med Silkeborg og heller ikke er for klog på andre områder

– Claus Christensen

Spørgsmålet er: Hvorfor? Klimaet ændrer sig, det er skidt for næsten alting. Jeg har lige købt en elbil, og jeg skruer skam ned på kødforbruget og det hele.

Men skal muligheden for at slippe for superligaens vinterpause ikke udnyttes, indtil vi får styr på klodens temperatur igen?

Vi har varme i banerne i de bedste rækker. Temperaturen er ret beset sjældent under 0 hele vinteren. Der har ikke været en ordentlig snestorm i landet, siden jeg gik i korte bukser året rundt. Og særligt, hvis kampene blev spillet i dagtimerne lørdag og søndag, kunne vi endda stå og nyde en solstråle og en varm kop kaffe på stadion. Ligesom i England.

Intet er hyggeligere end en fodboldkamp i London på Boxing Day.

Forstil jer lige at hanke op i onkel Steffen, der holder med Silkeborg og heller ikke er for klog på andre områder, og drage til Ceres Park i juledagene. På med vanter og strikhue. Forlade den familiebeklumrede stue, hvor børn på sugar highs smadrer hele lortet, mens forældre desperat forsøger at kalde til orden, hvilket bare bidrager til endnu mere tumult.

Ankomme til stadion i god tid, indtage en stadionplatte og se en rask fodboldkamp midt i juleballaden. 3-3, en udvisning og slagterens hund på banen midt i anden halvleg.

Det kan altså noget.

Spillerne? De er i underholdningsindustrien, og der leverer man, når kunderne er til rådighed. Og hvornår har vi bedre tid end i de lange vinterdage? De skal jo ikke spille flere kampe, der bliver et par ugers ekstra sommerferie til dem. De kan for eksempel vente med at sætte turneringen i gang, til vi er hjemme fra Mallorca i stedet for at begynde midt i sommerferien.

Vinterfodbold i Danmark! Tiden er inde. Lad os sige fra sæsonen 22/23. Med mindre COP26 bliver en dundrende succes for klimaet, og det tror ingen jo på.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P