Man City besejrede Brighton på 45 minutter

Lørdag aften var Manchester City på udebane, hvor de mødte Brighton & Hove Albion. Her vandt Pep Guardiolas mandskab efter en overbevisende første halvleg.

Det er sjette gang i denne sæson, at Manchester City scorer tre mål eller mere i en kamp. Foto: Glyn Kirk/AFP/Ritzau Scanpix.

Manchester City skulle lørdag aften møde Brighton & Hove Albion på Amex Stadium. Det blev en kamp, som var slut inden den næsten var startet.

Efter 13 minutters spil havde City bragt sig foran med 0-1 på et mål af Ilkay Gündogan.

Godt 15 minutter senere var det Phil Fodens tur til at komme på scoringstavlen, da Jack Grealish spillede Foden helt fri foran mål, hvor den unge englænder ikke svigtede.

Bare tre minutter senere var Foden igen på spil, da Gabriel Jesus forsøgte sig med en afslutning, der ramte Foden og derefter gik i kassen. Et forsøg som Brightons målmand, Robert Sanchez, på en god dag, godt kunne have gjort mere ved.

Dermed gik Manchester City til pause med en suveræn 0-3 føring. Men anden halvleg skulle vise sig at blive en helt anden kamp.

Brighton kom bragende ud og formåede at sætte sig på spillet i store dele af kampen, hvor de kom frem til flere gode muligheder, mens Manchester City for en sjælden gangs skyld havde mere travlt med at forsvare frem for at spille flot fodbold.

Det gav bonus for Brighton, da Citys brasilianske målmand, Ederson, begik et straffespark i det 80. minut på indskiftede Enock Mwepu. Det forsøg omsatte den også indskiftede Alexis Mac Allister sikkert til en scoring og en stilling på 1-3.

Men Manchester City var ikke færdige med at score mål. I kampens sidste minut lykkedes det for den teknisk stærke Riyad Mahrez at score kampens sidste mål.

Pep Guardiolas mandskab kunne dermed trække sig sejrrigt ud af opgøret, hvilket betyder, at City indtager Premier Leagues andenplads, kun to point efter Chelsea.