13. gang var lykkens gang: Vejle vinder første kamp i Superligaen

Fredag aften tog Vejle Boldklub hjemme imod FC Nordsjælland i Superligaen. Det var en vigtig kamp for begge mandskaber, der længdes efter en sejr i Superligaen.

Vejle Boldklub mod FC Nordsjælland
FC Nordsjælland havde bolden meget, men havde svært ved at skabe de store chancer mod Vejle Boldklub. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix.

Fredag aften indledte Vejle Boldklub og FC Nordsjælland 13. runde i Superligaen, da de to hold mødtes på Vejle Stadion.

Det var en vigtig kamp for begge mandskaber, da Vejle inden fredagens kamp fortsat ikke havde fået en sejr i denne sæsons Superliga, mens FC Nordsjælland var uden sejr i de sidste seks kampe.

Første store chance i første halvleg kom efter godt og vel 17 minutters spil, da Vejles Saeid Ezatolahi sparkede bolden på overlæggeren.

I det 24. minut kom forløsningen for Vejle, da Allan Sousa på et frispark, lidt heldigt, ramte FC Nordsjællands Lasso Coulibaly på knæet, hvor den derefter sejlede ind et det ene hjørne af Nordsjælland-målet. Dermed var Peter Sørensens mandskab i front.

Blot fire minutter efter var Simon Adingra lige ved at bringe balance i regnskabet, da han kom afsted en-mod-en med Vejle-målmanden, Sten Grytebust. Desværre for FCN og det unge stjerneskud gik skuddet lige forbi stolpen.

Værre blev det for FC Nordsjælland, da Vejles angriber Andrés Ponce efter 33 minutter bragte Superligaens sidsteplads i front med 2-0, hvilket bragte stor jubel blandt de fremmødte Vejle-fans.

De første 20 minutter af anden halvleg var Nordsjælland dominerende på bolden, men de havde svært ved at skabe de store chancer mod et bravt kæmpende Vejle-mandskab.

Efter 72 minutters spil, var det dog Vejle, der var tæt på at bringe sig yderligere foran, da Allan Sousa kom frem til en god chance efter et godt Vejle-opspil.

I den resterende del af anden halvleg fik FCN aldrig rigtig truet Grytebust i Vejle-målet, mens Vejle kun kom frem til et par halve chancer.

Dermed fik Vejle efter 13 kampe i Superligaen endelig deres første sejr til stor forløsning for Peter Sørensen og hans mandskab. Samtidig fortsætter FC Nordsjælland deres dårlige stime, og er nu oppe på syv kampe i streg uden sejr.