2 min læsningBIF-træner om tilbagevendt back: Styrker os gevaldigt offensivt

Blas Riveros giver ifølge Niels Frederiksen Brøndby flere strenge at spille på, og cheftræneren glæder sig især over paraguayerens timing og flair tæt på modstanderens felt.

2 min læsning
Blas Riveros fik comeback i søndagens superligakamp mod Vejle. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Søndag aften lykkedes det de forsvarende mestre fra Brøndby, trods to føringer til gæsterne fra Vejle, at tilspille sig sæsonens blot tredje sejr.

De blå/gule kravlede dermed op på sjettepladsen i tabellen og håber, at gårsdagens hårdttilkæmpede sejr kan blive vendepunktet på det lidt hakkende titelforsvar.

– Jeg vil gerne opdele sæsonen en smule. I de første runder døjede vi med coronasmitte i truppen og uafklarethed i forhold til transfers. Sidenhen har det faktisk været ganske udemærket, og vi nærmer os det snit på cirka to point per kamp, som vi sigtede efter inden sæsonstart, siger Niels Frederiksen dagen derpå til campo.dk.

I gårsdagens sejr over Vejle kunne cheftræneren i særdeleshed glæde sig over indhoppet fra den tilbagevendte venstreback, Blas Riveros, der trods mindre end et kvarter på banen, fik stor betydning for kampens endelige udfald.

– Det var et kort indhop, men aftrykket var stort. Hans løb i forbindelse med udligningen var jeg særligt begejstret for, og generelt kan man se, at vi har med en meget boldfast spiller at gøre og en spiller, der er meget sikker på sig selv, vurderer Niels Frederiksen.

Indhoppet mod Vejle var paraguayerens første i sæsonen efter mere end et års skadeshelvede, men Frederiksen ser store ting i den eksplosive venstrebensspiller.

– Vi har set ham ganske lidt, men det vi har set, har været ganske opløftende. Han er en spiller, vi forventer os meget af.

– Han har været en masse igennem og kæmpet hårdt, så det er selvfølgelig altid ekstra tilfredsstillende at se en spiller vende tilbage på den måde, som han gjorde i går.

– Som træner giver han mig nogle ekstra strenge at spille på og tilføjer noget til truppen, vi ikke rigtig har i forvejen. Vi forventer, at vores wingbacks skal bidrage med noget i modstanderens felt, og det må man sige, han har gjort indtil nu i de få kampe, han har spillet.

– Det er klart i offensiven, at Blas har sine største styrker. Jeg er dog ikke bekymret for ham rent defensivt. Han flytter sine fødder ganske godt og undgår derfor ofte at komme i store problemer. Vi arbejder stadig lidt med hans positionering og nogle taktiske elementer, men det skal vi nok få løst, afslutter Brøndby-chefen.

23-årige Blas Riveros kom til Brøndby fra schweiziske Basel i efteråret 2020, men nåede kun at spille én ligakamp, en hjemmesejr på 3-1 over OB, inden knæet gik i stykker.

Venstrebacken står noteret for syv landskampe for Paraguay, og han kan komme i spil igen allerede på torsdag, når Brøndby møder Rangers i Europa League.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer