Smal sejr sender Danmark til VM i Qatar 2022

Det blev hverken den kønneste eller bedste danske landskamp i 2021, men med en 1-0-sejr over Østrig bookede Danmark som bare den tredje nation billet til VM i Qatar i november 2022. Med 1-0-sejren fortsætter Danmark samtidig den stime, der lige nu lyder på otte VM-kvalifikationskampe i træk uden hverken pointtab eller indkasserede mål.

Joakim Mæhle sendte med sin syvende landsholdsscoring Danmark til VM i Qatar. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Qatar er automatisk kvalificeret som værter, og mandag blev Tyskland det første hold, der spillede sig til kvalifikation til VM i Qatar 2022.

Tirsdag fulgte det danske landshold trop, da de med en 1-0 -sejr hjemme over Østrig sikrede sig deltagelse i nationens sjette VM-slutrunde.

Om det var de feststemte roligans i Parken, muligheden for direkte VM-kvalifikation eller fortsættelsen af den vanvittige statistik med syv VM-kvalifikationskampe uden nederlag og indkasserede mål i træk vides ikke.

Men Danmark kom i hvert fald flyvende ud af startblokken i VM-kvalifikationskampen mod Østrig tirsdag aften. Der var således ikke spillet et minut, før Andreas Skov Olsen pludselig befandt i østrigernes felt. Det blev dog ikke til en afslutning, og i stedet var det de gæstende østrigere, der fik bedre fat og viste, at de ikke var kommet til Parken for at lægge sig ned.

Ingen af holdene blev dog for alvor farlige, før der var spillet 23 minutter. Joakim Mæhle spillede med en smart tunnel Andreas Skov Olsen fri med den østrigske målmand, men med en flot redning blev østrigske Daniel Bachmann den store i den duel.

Efter en halv time kom Mikkel Damsgaard af to omgange tæt på, men langskudsforsøget manglede præcision, mens det kort efter igen var den østrigske målmand, der trak sig sejrrigt ud af en direkte duel med en af de danske angribere.

Selvom det ikke umiddelbart ser sådan ud i tabellen, så viste Østrig momentvis, at de er gruppens næstbedste modstander eller i hvert fald det hold, som bedst har kunnet byde Danmark op til dans. I flere omgange blev det danske forsvar sat under pres – uden det dog nogensinde brændte voldsomt på foran Kasper Schmeichels mål.

Kort før pausen måtte Mikkel Damsgaard lade sig udskifte med det, der lignede en baglårsskade, og ind i hans sted kom Kasper Dolberg, der få minutter senere kunne trisse med holdkammeraterne ned i omklædningsrummet med stillingen 0-0.

Sådan så stillingen også ud ved pausen i det omvendte opgør i Wien i marts, men tirsdag skulle de danske roligans blot vente til otte minutter efter pausen, før jublen kunne bryde løs i Parken.

Thomas Delaney drev bolden frem mod det østrigske mål, og da han blev presset på kanten af feltet, vendte han sig mod sin venstre side, hvor han lagde bolden på tværs til en fremadstormende Joakim Mæhle. Med en kropsfinte fik 2021’s helt store landsholdsåbenbaring den østrigske målmand til at kaste sig mod fjerneste stolpe, mens han resolut satte bolden ind ved nærmeste stolpe i stedet.

Målet så ud til at slå Østrig ud af kurs, og de havde sikkert dårlige minder om 0-4-nederlaget i marts. Danmark lagde som vanligt pres på gæsterne efter målet, men de blev aldrig farlige.

Hen mod slutningen begyndte de gæstende østriger igen at komme bedre med i kampen, men på intet tidspunkt fik de slået den aflevering, der kunne true Kasper Schmeichels mål, og ikke én eneste gang fik gæsterne sendt en afslutning mod det danske mål.

Sammen med den udsolgte Parken kunne Kasper Hjulmand, hele den danske stab og alle de danske spillere efter fire minutters tillægstid bryde ud i jubel, da de med to runder tilbage af kvalifikationen sikrede sig kvalifikation til VM i Qatar 2022.

I gruppens øvrige to kampe, var Færøerne tæt på at skabe overraskelsen mod Skotland. Færingerne holdt hjemme på Torsvollur skotterne fra at score i kampens første 86 minutter, men så måtte de bravt kæmpende færinger indkassere et mål signeret Lyndon Dykes.

Også Israel fik en smal favoritsejr, da de hjemme i Israel slog Moldova med 2-1. Med sejren holder israelerne fast i håbet om at overtage den andenplads, som Skotland lige nu har sat sig solidt på.