2 min læsningSvend Graversen fastslår: FCM skal rekruttere indefra for at begå sig europæisk

FC Midtjylland har i indeværende sæson haft stor succes med at rekruttere spillere til førsteholdet fra interne kanter. Herunder Elias Olafsson og Raphael Onyedika. Det er en udvikling, som sportschef Svend Graversen hylder og omtaler som nødvendig for klubben.

2 min læsning
Elias Rafn Olafsson fik sin A-landsholdsdebut for Island, da de mødte Armenien. Foto: Haraldur Gudjonsson AFP/Ritzau Scanpix

FC Midtjyllands sportchef, Svend Graversen, er glad for den transition som særligt Raphael Onyedika og Elias Olafsson har taget fra at være udlejet til Fredericia i 1. division til vende tilbage til superligaholdet for fuld kraft.

Det fortæller han til FCM’s hjemmeside, hvor han samtidigt roser dem for at spille sig så hurtigt på holdkortet, som etablerede spillere for Ulvene.

– Vi er sindssygt stolte af og glade for, at de begge har taget så store skridt i deres udvikling i sidste sæson og så kommet hjem til Midtjylland med masser af gåpåmod, og man må bare sige, at de har haft en stor impact i starten af sæsonen, forklarer Svend Graversen inden han uddyber nødvendigheden af at kunne udvikle spillere internt i klubben og gennem lejemål:

– Vi er nødt til at rekruttere indefra for hele tiden at have et hold, der kan indfri de europæiske ambitioner, som vi har i klubben. Det potentiale, som mange af vores unge spillere som Gustav (Gustav Isaksen, red.), Elias (Elias Olafsson, red.) og Rafa (Raphael Onyedika, red.) har, er utroligt svært at gå ud og købe sig til, så det er afgørende, at vi bliver ved med at udvikle gode spillere selv.

Læs også: Tuchel træner fem Ballon d’Or-nominerede: Ikke fan af personlige priser

Gustav Isaksen er den eneste af de tre nævnte spillere, der har spillet sig på førsteholdet i FCM uden at have været udlejet til naboklubben Fredericia, og han har for alvor er trådt i karakter efter salget af Anders Dreyer til russiske Rubin Kazan. Men uanset hvordan rejsen til midtjydernes holdkort har været, så anerkender sportschefen, at vejen ind til startelleveren er mangfoldig.

Han fortæller endvidere, at den plan, der var med Olafsson i forhold til at komme tættere på superligaholdet, var betydeligt mere langsigtet. Faktisk et sted mellem 2-4 år, men i kraft af Jonas Lössl’s skadefravær har den unge islænding altså grebet chancen, hvilket vækker stor begejstring hos Svend Graversen:

– Det er gået hurtigere, end man kunne turde håbe på. Det betyder, at Elias har taget nogle store skridt i sin udvikling, men det betyder også, at den plan vi lagde år tilbage (med udlejninger og fast spilletid i mindre klubber, red.), har været en succes, nuancerer han afslutningsvis.

Elias Olafsson fik i denne uge debut på det islandske A-landshold, mens Gustav Isaksen fortsat imponerer for det danske U21-landshold, hvor det i fredagens opgør mod Skotland blev til et mål for den unge kantspiller. Raphael Onyedika har stadigvæk sin første kamp for Nigeria til gode, om det bliver for U- eller A-landsholdet må tiden vise.

Læs også: FCK’s Grabara: Hvis han sagde det om mig fik han en på hovedet

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer