1 min læsningVild kamp på Hampden Park afgjort i overtiden

Kampen mellem Skotland og Isreal blev til et offensivt festfyrværkeri, hvor det virkede til at særligt Israel havde glemt deres defensive organisation derhjemme.

1 min læsning
Lyndon Dykes brændte straffespark og scorede tre mål i aftenens kamp, men kampens dommer og VAR-dommer fratog ham et mål hver i den dramatiske kamp på Hampden Park. Foto: Andy Buchanan/AFP/Ritzau Scanpix.

Danmark har indtil nu udraderet alt modstand i gruppe F, men kampen om andenpladsen er noget tættere. Hampden Park satte til aften rammen for en kamp, hvor man nærmest ikke turde blinke.

Det skotske hjemmepublikum leverede en fed atmosfære, men efter fem minutter falmede lydkulissen, da Eran Zahavi scorede direkte på frispark og lagde en dæmper på stemningen. Den rolige stemning varede ikke ved, da begge mandskaber gav chancer væk på stribe. John McGinn fik med en flot inderside bragt balance i regnskabet efter en halv times spil.

Lykken hos de skotske tilhængere varede ikke længe, da gæsterne to minutter senere bragte sig på 2-1. Den dramatiske første halvleg fortsatte med et straffespark til Skotland. Lyndon Dykes forsøgte at knalde bolden ind i midten af målet, men målmand Marciano havde gennemskuet ham og blev stående.

Efter pausen var den israelske defensiv ligeså hullet som en schweizisk ost, og Skotland fik puttet bolden i kassen hele tre gange. Lyndon Dykes fik først nettet til at blafre, men efter en nærmere VAR-gennemgang blev målet annulleret. To minutter senere var han på plads igen, da han sikkert udlignede israelernes føring. Dykes skulle ovenikøbet nette for tredje gang i samme halvleg, men her kom dommeren Israel til undsætning, da han dømte et tvivlsomt frispark.

Det massive skotske pres mod det israelske mål blev altafgørende, og i dommerens tillægstid kunne Ofir Marciano i Israels mål ikke redde gæsterne mere. Scott McTominay kunne efter et hjørnespark score det altafgørende 3-2-mål, som sender Skotland op på gruppens andenplads, der giver en billet til playoffkamp.

Læs også: Hjulmand stiller i stærkeste opstilling

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer