3 min læsningTrods økonomisk krise: Barcelona vil renovere og udbygge Camp Nou i 2022

Umiddelbart kunne en stadionrenovering til lidt over 11 milliarder kroner ligne en lidt forhastet beslutning, når man ser på FC Barcelonas seneste måneders kaos, men det er ikke desto mindre det, der er præsident Joan Laportas plan, og efter planen begynder det hele næste sommer.

3 min læsning
Camp Nou skal renoveres og hele området skal løftes, siger Barcelona-præsident, Joan Laporta
Camp Nou skal forbedres og renoveres, hvis det står til FC Barcelona-præsident, Joan Laporta. Foto: Ritzau Scanpix / REUTERS/Albert Gea

Krisen i FC Barcelona blev tydelig for enhver, da en tårevæddet Lionel Messi i starten af august sagde farvel til den klub, som han havde repræsenteret siden juli 2000.

Efterfølgende har historierne om spillere, der har været tvunget til at acceptere lønnedgang, været mange, og derfor kan det overraske, at klubpræsident, Joan Laporta, nu melder ud, at projektet ’Espai Barça’ muligvis kan sættes i gang allerede næste år.

– Når projektet bliver præsenteret, så tror jeg [klubbens] medlemmerne vil være stolte. Epsai Barça kan få samme effekt på byen, som OL i sin tid havde. Vi vil blive et referencepunkt i oplevelsesverdenen med et moderne og bæredygtigt stadion, siger præsident Joan Laporta til radiostationen RAC1.

Læs også: Barcelona-præsident forsikrer Koeman: Har ikke kunnet benytte hele truppen

FC Barcelona-præsidenten forklarer desuden, at han ser renoveringen, som også omfatter hele området omkring det nuværende stadion, som en nødvendighed, og at det skal ses som en måde at skabe yderligere indkomst.

Det nye anlæg kommer til at koste cirka 1,5 milliarder euro – svarende til lidt over 11 milliarder danske kroner – som klubben skal låne, og blandt andet den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs skulle være blevet gjort opmærksom på projektet, som har en lidt speciel tilbagebetalingsordning.

– Finansieringen af projektet kommer til at foregå på den måde, at når det er bygget og begynder at skabe indkomst, så beholder klubben en lille del af den indkomst, og når en grænse er nået, går resten til tilbagebetalingen. Hvis projektet fungerer, vil tilbagebetalingen snart starte, forklarer Laporta, der forsikrer, at uanset hvem der kommer til at stå for finansieringen, så kommer klubben til at styre slagets gang.

Alternativt stadion
Foruden selve Camp Nou kommer projektet også til at dreje sig om de omkringliggende bygninger, som i dag rummer både baskeball- og håndbold-arenaer, ligesom området omkring stadion skal moderniseres.

Læs også: FC Barcelona-præsident: Håbede Messi ville spille gratis for os

I alt vil projektet komme til at tage tre-fire år at færdiggøre, og ligesom det har været tilfældet hos rivalerne fra Real Madrid, der stadig er i gang med deres renovering af Bernabeu, vil Espai Barça-projektet betyde, at klubbens bedste fodboldhold er nødt til at finde en alternativ hjemmebane i minimum én sæson. Her er bedste mulighed umiddelbart Estadi Johan Cruyff, som i dag er hjemmebane for klubbens andethold samt kvindehold.

– Der bliver kigget på at udvide kapaciteten på Estadi Johan Cruyff til 40-50.000 tilskuere. De siger, at det er muligt og at den mest besværlige del vil omhandle mobilitet og parkering, men arkitektonisk kan del lade sig gøre, forklarer præsidenten om det stadion, der idag kan huse cirka 6.000 tilskuere.

Camp Nou vil efter en eventuel renovering kunne huse 110.000 fans – hvilket er en stigning på 11.000 i forhold til de 99.000, der er plads til i dag.

I første omgang skal projektet stemmes igennem på et medlemsmøde den 17. oktober.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer