2 min læsningHendes forlovede blev myrdet på ambassade – nu begræder hun salget af Newcastle

En saudiarabisk fond, ledet af kronprins Mohammed bin Salman, har købt Newcastle. De nye ejere kommer med en stor pose penge og store ambitioner, og derfor var der glæde at spore i den nordengelske by. Men med den nye ejer kommer også historier om manglende menneskerettigheder i Saudi Arabien og desuden en sag om en myrdet journalist.

2 min læsning
Fredag aften var der fest og farver i Newcastles gader, men historier fra fortiden kaster lange skygger over St. James Park. Foto: Oli Scarff/AFP/Ritzau Scanpix.

Newcastles fans har jublet i de seneste dage, efter en saudiarabisk fond købte klubben. I modsatte lejr står Hatice Cengiz, som skulle have været gift med journalisten Jamal Khashoggi. Men tilbage i 2018 blev han myrdet under et besøg på Saudi Arabiens ambassade i Tyrkiet.

Efterretningstjenester fra Vesten tror, at det er fondens leder Mohammed bin Salman, som har beordret drabet, mens kronprinsen selv nægter.

– Jeg er meget skuffet. Alt hvad jeg har lavet siden mordet har handlet om at få retfærdighed for Jamal, siger Hatice Cengiz.

The Public Investment Fund står bag købet af Newcastle og overtager 80% af ejerskabet. Fonden er formidler af Saudi Arabiens formue, og derfor har der været meget kritik fra politikere og konkurrerende klubber.

Læs også: Vrede Premier League-klubber: Ønsker krisemøde i næste uge

Premier League fastslog dog, at man skal se fonden separat fra staten, og derfor fik købet lov at gå igennem til stor glæde for fans af Newcastle. Hatice Cengiz appellerer dog til, at fansene lige tænker sig om en ekstra gang.

– Det virker som om, at de er ligeglade med hvad der skete med Jamal [Khashoggi], de tænker kun på pengene. Jeg vil huske dem på, at der er noget vigtigere end penge og noget vigtigere end klubbens økonomiske situation. Der er vigtige værdier, som vi har og behøver i vores liv. Vi burde ikke tillade, at de køber klubben, siger Cengiz til BBC Radio.

– Vi skal minde dem om, hvad de gjorde mod Jamal, for der var aldrig nogen som holdt dem ansvarlige for det. Det mindste vi kan gøre, er at respektere Jamals sjæl, for han betalte den højeste pris for ytringsfriheden, slutter hun.

Læs også: Newcastle-borgmester hilser nye ejere og tider velkommen

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer