1 min læsningSouthgate om kvindelig dommer: Irrelevant

Det engelske landshold spiller lørdag VM-kvalifikationskamp på udebane mod Andorra, og kampen bliver særlig på mindst ét område. Det er nemlig første gang i historien, at England skal dømmes af en kvindelig dommer.

1 min læsning
Gareth Southgate og England skal lørdag møde lilleputterne fra Andorra. Foto: Carl Recine/Reuters/Ritzau Scanpix

Tingene bliver ikke helt, som de plejer at være, når England lørdag spiller VM-kvalifikationskamp mod Andorra.

EM-sølvvinderne skal spille på Estadi Nacional, der ligger i over 1000 meters højde, kampen skal spilles på kunstgræs, og så er det for første gang i englændernes historie en kvinde, der skal dømme kampen, og det er den engelske landstræner stor tilhænger af.

– Det er et meget vigtigt øjeblik for ligestillingen mellem kønnene. For os er det stort set irrelevant. For det er kvaliteten og ikke kønnet, det handler om, så vi ser bare frem til at være en del af den specielle begivenhed, siger landstræner Gareth Southgate ifølge BBC.

Heller ikke præmissen om, at det bliver vanskeligere for England, når de skal spille på kunstgræs mod lilleput- nationen, bider Southgate på.

– Vi har spillet på nogle virkelig vanskelige græsbaner, hvor hold har ladet græsset gro, og vi ikke har kunnet spille hurtigt, så at have en overflade, hvor bolden kan bevæge sig hurtigt, er fint, lyder det fra Southgate.

England så i seneste runde ud til at holde stimen med ene sejre i VM-kvalifikationen, men i udekampen mod Polen fik hjemmeholdet udlignet til 1-1 i overtiden.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer