Allan HvidAllan Hvid er chefredaktør på campo.dk.

4 min læsningOle Gunnars regime i Manchester – som når forældre sender deres barn i skole for første gang

Har man børn, der er startet i børnehave eller skole, så kender man fornemmelsen den dag, man sender dem afsted...

4 min læsning
Avatar photo8. okt 2021, 07.55

Har man børn, der er startet i børnehave eller skole, så kender man fornemmelsen den dag, man sender dem afsted første gang. Og til jer der ikke har. Den dag er man nervøs og spændt. Frygter det værste men håber på det bedste. Man sætter sin lid til alle pædagoger og lærere, krydser fingre… og bare det nu går godt.

Sådan forestiller jeg mig, det er at være Manchester United fan for tiden. Det må føles sådan, når Ole Gunnar Solskjær sender sit mandskab på banen.  

Hvis man kigger på pointgennemsnittet i 2021 i Premier League, så har Manchester United et pointsnit, der ligger meget på niveau med Liverpool og Chelsea – dog noget under mestrene fra Manchester City. Det er faktisk kun blevet til fire nederlag i hele 2021 i Premier League. Så helt slemt kan det vel ikke være?

Nu er statistik jo bare ikke alt, og når Manchester United spiller, står det tydeligt, at der mangler rutine hos manageren. Uden tvivl er Ole Gunnar Solskjær en god manager, og hans personlighed klæder klubben på bagkant af José Mourinho, men han er ikke dygtig nok til det job, han har nu.

Manchester United tabte mod Young Boys i Champions League i første runde, hvor holdet ellers var foran 1-0. Foran med et mål efter en time i den kamp, skal ’win probability’ være galoperende mod 90%! Virkeligheden ville så, at Wan-Bissaka fik et dumt rødt kort efter 35 minutter, Young Boys udligner, United har nu en slags tre-mandsforsvar, der sejler rundt og ude af formation, Anthony Martial og Jesse Lindgaard kommer ind – førstnævnte sjusker og taber sløset bolden på venstrekanten i sin første aktion – og få situationer efter laver sidstnævnte en katastrofal tilbagelægning, så schweizerne hiver alle tre point.

I anden runde af Champions Leagues gruppe F mødte Manchester United Villarreal på hjemmebane. En kamp der skulle vindes. Faktum er, at det er helt vanvittigt, at Villarreal ikke fører 4-0 ved pausen! Jo, den er god nok.

Spanierne burde have ført stort efter første halvleg, men på ufattelig vis – og det siger jo så også noget om spaniernes udfordring – lykkedes det Manchester United at få alle tre point, da Ronaldo i fem minutters overtid sparkede bolden ind til 2-1. Hvis det handler om at slå til, når man får chancerne, så var det United, der viste, hvordan man gør det. Men det var alt andet end overbevisende, og hvis man ser kampen som en fornem præstation, så ser man på holdet, som de føromtalte forældre ser deres egne børn. Ufejlbarlige. 

I Premier League har ’The Red Devils’ tabt til Aston Villa på hjemmebane – i stærkeste opstilling – mens Ole Gunnar Solskjær i seneste spillerunde mod Everton startede med Ronaldo og Pogba på bænken. Kampen endte 1-1.

Og hvad er så stærkeste opstilling? Ole Gunnar Solskjær har fået sig endnu en god målmand, så der er virkelig god kamp om pladsen som førstemålmand. Luke Shaw er en af de tre bedste venstrebacks i verden, og rent defensivt er Wan-Bissaka måske ligeså på højrebacken. Med Varane og Maguire i det centrale forsvar (svenske Lindelöff som gardering) samt med navne som van de Beek, Pogba, Fred, Bruno Fernandes, Martial, Sancho, Ronaldo, Greenwood, Rashford og Cavani fra midten og frem, har jeg godt nok svært ved at se, at Manchester United skal knokle med at besejre Young Boys, Villarreal, Aston Villa og Everton.

Og det leder mig frem til spørgsmålet:

Mourinho der vandt Europa League, Liga Cuppen og Community Shield med ’den gamle trup’, hvordan havde han klaret sig med den nuværende?

Hvis Jürgen Klopp, Pep Guardiola eller Thomas Tuchel havde stået i spidsen for Manchester United med denne trup, havde United så fået en bedre start?

Der mangler for ofte kynisme og format på banen. Og manglen på samme kostede point i Young Boys og i de to hjemmekampe i Premier League. Det må ikke ske.

Min påstand er, at spillermaterialet er lige nøjagtig godt nok til at spille med om alle trofæer, at tilliden til Ole Gunnar Solskjær snart er ovre, men også at Manchester Uniteds ledelse er blevet handlingslammet ovenpå flere træneransættelser, der slog fejl. Nu er klubben ikke klar til at fyre manageren, hvilket jeg dog er overbevist om, den alligevel snart bliver tvunget til.

Stats i Premier League i 2021:

Chelsea i 2021:
17 sejre og seks uafgjorte i 29 Premier League kampe = 57 point
Snit pr. kamp = 1,97

Liverpool i 2021:
15 sejre og seks uafgjorte i 29 Premier League kampe = 51 point
Snit pr. kamp = 1,76

Manchester City i 2021:
24 sejre og to uafgjorte i 31 Premier League kampe = 74 point
Snit pr. kamp = 2,38

Manchester United i 2021:
16 sejre og 10 uafgjorte i 30 kampe i Premier League kampe = 58 point Snit pr. kamp = 1,93

West Ham United i 2021:
16 sejre og fem uafgjorte i 29 kampe i Premier League = 53 point
Snit pr. kamp = 1,82

Everton i 2021:
12 sejre og otte uafgjorte i 30 kampe i Premier League = 44 point
Snit pr. kamp = 1,46

Brighton i 2021:
11 sejre og ni uafgjorte i 29 kampe i Premier League = 42 point
Snit pr. kamp = 1,44

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer