Europæisk Fodbold

Norges VM-håb holdt i live i Tyrkiet

Håbet om kvalifikation til VM lever stadig for både Norge og Tyrkiet, efter de to nationer fredag aften delte i deres indbyrdes opgør i den tyrkiske hovedstad. Begge hold forpassede dog også muligheden for at holde presset på gruppens duks fra Holland, mens også Montenegro holder sig til.

Norge holder med aftenens uafgjorte resultat Tyrkiet bag sig i puljen. Foto: Ozan Kose/AFP/Ritzau Scanpix.

Der blev hverken til champagne eller gravøl for nogle af holdene, da Norge fredag aften var på besøg hos Istanbul i VM-kvalifikationsgruppe G.

Norge kunne med en sejr holde trit med Holland i toppen af gruppen, mens Tyrkiet skulle bruge en sejr for at spille sig forbi nordmændene på den playoff-givende andenplads, og det var hjemmeholdet der kom bedst fra land.

Efter seks minutters spil kæmpede Marseille-spilleren Cengiz Ünder sig igennem to-tre tacklinger i det norske forsvar, og i stedet for selv at afslutte på den norske målmand, spillede han uselvisk Karem Akturkoglu i himmelen, og med en nem afslutning kunne den unge Galatasaray-angriber bringe hjemmeholdet foran.

Norge, der var uden Erling Haaland i truppen, kom dog tilbage kort før pausen, hvor Kristian Thorstvedt lige akkurat holdt sig onside og kunne bringe balance i regnskabet.

En forholdsvis lige kamp endte uden yderligere scoringer, selvom Mohamed Elyounoussi i fem minutters overtid havde en gylden mulighed for at heade alle tre point til Norge. Southampton-spilleren misbrugte dog chancen fra nær hold, og dermed blev det til en pointdeling, som normændene trods alt kan være bedst tilfreds med.

I gruppens øvrige kampe fik Holland en overraskende smal favoritsejr i Letland, hvor Davy Klaassens mål efter 19 minutter blev kampens eneste scoring.

Også Montenegro fik en pligtsejr i Gibraltar, hvor slutresultatet blev 0-3.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P