Claus ChristensenJournalist

2 min læsningEr dommeren virkelig søn af en selvstændig erhvervsdrivende?

Fodbold er en mandesport, og på tribunerne skal rigtige mænd stå og råbe debile udsagn efter spillere, dommere og modstandernes...

2 min læsning
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Avatar photo6. okt 2021, 17.12

Fodbold er en mandesport, og på tribunerne skal rigtige mænd stå og råbe debile udsagn efter spillere, dommere og modstandernes fans.

Vi mænd kalder det ”et frirum”, og så er alting tilladt.

Jeg har været gæst på danske stadions jævnligt gennem de seneste 40 år. Jeg har aldrig set så mange kvinder blandt publikum som nu. De kommer for at nyde topsport i godt selskab.

De er gået ind i mandens traditionelle arena, og det nemmeste ville være at sige, at de må være der på mandens præmisser.

Jeg tror ikke, den går så meget længere, drenge! Og det tror jeg heller ikke, at den skal.

Fodboldens fremtid er familien. Hele familien. Piger og kvinder spiller fodbold som aldrig før over alt i verden. De bedste er professionelle, og kvindelandsholdet i Danmark samler stigende interesse blandt fans.

Det smitter af på tribunerne. Kæresten vil med på stadion. Man ser grupper af veninder til fodbold sammen uden mænd – det var stort set utænkeligt for tyve år siden. Det er godt, og hver eneste skal være mere end velkommen.

Men det kræver præcis det – at de føler sig velkomne. Det gør de simpelthen ikke, når tilskuerne synger om dommerens mødrene ophavs påståede liberale erhverv. Når der bliver kastet med øl. Når folk er vanvittigt berusede og tumler ned ad trapper. Når kvinder bliver udsat for sexistiske tilråb – eller endnu værre: Når de bliver udsat for krænkelser og overgreb. Det sker, og jeg ved, at nogle fangrupperinger arbejder på at få det bremset. Godt. Selvfølgelig.

Mit håb er, at danske klubber tager endnu flere skridt til at gøre stadionoplevelsen til en familieoplevelse:

– Drop familietribunerne og gør stadion til et familiestadion. Der skal ikke være steder, hvor det er utrygt for far, mor og to børn at opholde sig. Heller ikke uden for stadion. Smid fulderikker og ballademagere ud for tid og evighed.

– Få indrettet toilet-faciliteter, så alle køn og aldre føler sig velkomne. Det kan virke som en lille ting, men det ville være et godt signal, hvis der ikke altid var lang kø ved kvindernes toiletter.

– Kig udbuddet efter i boderne. Er der sunde alternativer til fadøl og frankfurtere? Er der økologi? Er der veganer- og vegetartilbud? Hvorfor ikke?

Kort sagt: Få ”mandehørmen” ud af stadion! Lad den sidste bastion falde og gør en søndag på stadion til en god, tryg, sund og hyggelig oplevelse for alle. For fodboldens skyld.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer