2 min læsningHenderson storroser City før møde: Den altoverskyggende faktor er respekt

De seneste to sæsoners engelske mestre mødes søndag aften, når Manchester City gæster Liverpool og Anfield. Klubberne har de seneste to år opbygget en rivalisering, men den er mestendels bygget på respekt, fortæller hjemmeholdet anfører Jordan Henderson.

2 min læsning
Jordan Henderson har kun respekt for Manchester City. Foto: Glyn Kirk/AFP/Ritzau Scanpix

Manchester City og Liverpool har fordelt de seneste fire års mesterskaber mellem sig.

I sæsonen 18/19 lå de to klubber side om side indtil sidste spillerunde, hvor Manchester City med ét point snød Liverpool for det første mesterskab siden 89/90. Sæsonen efter kom det forløsende mesterskab til Liverpool dog, og i sidste sæson flyttede mesterskabspokalen så atter de cirka 50 kilometer mod øst til Manchester og City.

De seneste par sæsoner har da også skabt en form for rivalisering mellem de to klubber, en rivalisering, som for begge klubbers vedkommende tidligere i højere grad var rettet mod deres fælles ærkerival fra Manchester United.

– Der er en masse snak om rivaliseringen mellem vores to klubber, men det bygger mestendels på respekt og konkurrence. Når kampen bliver sparket i gang klokken 17:30, så vil den altoverskyggende faktor være respekt, siger Liverpool-anfører Jordan Henderson.

Læs også: Watford fyrer træneren efter kun to sejre i syv kampe

Mens Liverpool fortsat er uden nederlag, lagde de forsvarende mestre ud med et nederlag til Tottenham i sæsonens første kamp, og sæsonstarten har ikke været helt uden bump på vejen for mestrene.

– Det er vanvittigt, at det kun er et par kampe siden, at der blev stillet spørgsmålstegn ved City efter en hjemmekamp, der endte med uafgjort mod Southampton. Helt ærligt så forbavser det mig. Dette Manchester City er uden tvivl et af de mest stabile og succesfulde i moderne tid, lyder det Henderson, der dog også ser fordele ved Citys dominans de seneste par år.

– Citys præstationer under Pep Guardiola taler for sig selv. Fra et Liverpool-perspektiv satte de standarden, som vi var nødt til at leve op til for at blive mestre. Alle hold, der har et ønske om at blive mestre i denne sæson, ved, at chancen er stor, hvis de slutter over City, lyder det fra ’Hendo’.

Liverpool – Manchester City kan ses på Xee og Viaplay.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer