2 min læsningFrem og tilbage da Liverpool og City glippede førstepladsen

Både spil og mål bølgede frem og tilbage, da Premier Leagues seneste to års mestre udkæmpede en indbyrdes kamp om at tage ligaens førsteplads.

2 min læsning
Hverken Liverpool eller Manchester City formåede at snuppe førstepladsen fra Chelsea. Foto: Paul Ellis/AFP/Ritzau Scanpix

Liverpool og Manchester City har delt de sidste fire sæsoners engelske mesterskaber mellem sig, og forud for denne sæson var de to klubber fra det nordvestlige England da også favoritter til igen at løbe med titlen.

Søndag stod de to hold, med henholdsvis Jürgen Klopp og Pep Guardiola i spidsen, overfor hinanden på Anfield, hvor begge hold kunne overtage duksepladsen i Premier League med en sejr.

De forsvarende mestre lagde bedst fra land i en første halvleg, hvor hjemmeholdet på intet tidspunkt lignede en kommende mester. For første gang siden 2017 blev Liverpool blot noteret for en enkelt afslutning i første halvleg, mens gæsterne syv gange trykkede af, men ingen af holdene fik forløsning i en overraskende tam første halvleg fra specielt hjemmeholdets side.

Anden halvleg var et kvarter gammel da Mohamed Salah tog sagen i egen hånd. Med smarte driblinger i højre side, slap han igennem Manchester Citys førstepres. Egypteren fandt med en millimeterpræcis aflevering angrebskollegaen Sadio Mané, der flot var løbet i bagrummet på et City-forsvar helt ude af balance. Alene med Ederson i målet havde Mané ingen problemer med at gøre det til 1-0, hvorefter Anfield eksploderede.

Euforien fik dog kun lov at vare i ti minutter, da det i stedet var Liverpool-defensiven, der var blevet presset ud af balance. James Milner var blevet trukket væk fra sin position, og derfor slap Phil Foden alene igennem med Alisson. Selvom vinklen var spids, satte den engelske landsholdsspiller med en hård afslutning læderet i kassen til udligning. 1-1.

Hverken City-forsvaret eller Liverpools ditto var dog færdige med at dele gaver ud, og med et kvarter tilbage af kampen var det igen Liverpools egypter, der var på spil. Med skarpe træk snørrede Salah tre forsvarsspillere i lyseblå, og med det ellers normalt kolde højreben klaskede han bolden via stolpen ind netmaskerne.

Ærgerligt for hjemmeholdet blev Salahs flotte solomål ikke kampens sidste, for med ni minutter tilbage af kampen, fik Kevin De Bruyne med lidt hjælp fra en Matip-afretning sendt bolden i nettet til slutresultatet 2-2.

Med pointdelingen lægger både Liverpool og Manchester City sig i hælene på Chelsea i stedet fort at gå forbi mesterskabskonkurrenten fra London.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer