2 min læsningEkspert: Hvis Peter Sørensen bliver fyret, peger pilen kun én vej

Johan Absalonsen vender Vejle-situationen efter gårsdagens øretæve til OB. Ifølge ham vil en Peter Sørensen-fyring være en for nem og useriøs løsning.

2 min læsning
Vejle samlede sig i en klynge efter OB's chokstart, hvor de efter 9 minutter førte med hele 3-0. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Den faste fodboldekspert på campo.dk, Johan Absalonsen, fælder dom over Vejle efter OB’s nedsabling fredag aften med hele 6-0.

Ifølge den tidligere Superliga-spiller, ville det være forkert, hvis man udelukkende giver Peter Sørensen skylden for den negative stime, som traditionsklubben er i:

– Med tanke på den korte snor som Carit Falch fik (5 kampe, red.), vil det fremstå for useriøst at fyre træneren nu, selvom resultaterne ikke har flasket sig. Klubben er i gang med en genopbygningsperiode, så pilen vil pege meget kraftigt på Vejle-ledelsen, hvis han bliver afskediget.

De tidligere trænere i Vejle fik betydeligt længere snor. Herunder italieneren Adolfo Surmani, der selv endte med at gå efter nogle sæsoner, mens Constantin Gâlca ligeledes fik en toårig periode i klubben. Derfor vil en tidlig fyring af Peter Sørensen være atypisk Vejle, hvis man fjerner Carit Falch fra ligningen, understreger han.

Læs også: Rekordernes aften i Odense: Happy hour på både mål og øl, da de stribede ydmygede Vejle med 6-0

Det handler mere om spillertyperne end nationaliterne
Selve problemet i Vejle, kan ifølge campo.dk’s faste ekspert, nærmere have rod i truppens manglende kollektiv, snarere end det høje antal af udenlandske spillere:

– Det er svært at pege på truppen med mange internationale spillere, som problemet. Sådan har det været i mange år efterhånden og de har været med til at skabe gode resultater. Det handler derfor mere om spilletyperne end deres nationaliteter. Men jeg er meget i tvivl om, hvor vidt truppen er sammentømret nok.

Læs også: Victor Linds hammer mod FCN er kåret som bedste mål i september

Ser man på spillermaterialet i Vejle, er det efter Absalonsens mening tilstrækkeligt, selvom han havde set dem inden sæsonen, som en nedrykkerkandidat:

– I min optik var Vejle inden sæsonen et hold, der skulle kæmpe med Sønderjyske, Silkeborg og Viborg om at blive oppe. Men det er klart, at det ser sort ud for dem efterhånden. Jeg er dog sikker på, at niveauet er højere end det, de viser nu. Det er mit klare indtryk, fortæller den tidligere SønderjyskE-profil til campo.dk og fortsætter:

– De har profiler nok til at kunne klare sig. De skal bare finde en idealopstilling med spillere, der kan forsvare sig som en helhed og efterleve en gameplan i 90 minutter. Lige nu føler jeg, der er for mange offensivt tænkende spillere, som vil for meget individuelt. De har om nogen brug for holdspillere og et mere sammenspillet kollektiv, afslutter han.

Læs også:
Vejle-træner efter rundbarbering: Vi er ‘overall’ alt for dårligeTimeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer