1 min læsningRacismesag: Esbjerg modtager bøde og giver fan karantæne

Fodboldens Disciplinærinstans har afsagt dom i en racismesag, der giver fan en længere karantæne fra alle EfB's fodbold- og træningskampe på både ude- og hjemmebane efter racistiske tilråb mod dommeren i kampen mellem Esbjerg og Hobro den 10. september.

1 min læsning
Der er afgivet dom i en racismesag, der opstod i en kamp mellem Esbjerg og Hobro d.10. september. Foto: efb.dk

Fodboldens Disciplinærinstans har fældet dom efter en racismesag, der udspillede sig i kampen mellem Esbjerg fB og Hobro den 10. september. Her har en fan angiveligt optrådt racistisk mod dommeren. Det har udmøntet sig i en bøde på 12.500 kroner til klubben for nuværende.

Det var kampens dommer Patrick Remon Gammelholm, der indberettede hændelsen efter kampen, som både en steward og en sikkerhedsansvarlig fra EfB – uafhængigt af hinanden – havde bemærket og viderefortalt til ham. Det skriver Fodboldens Disciplinærinstans i deres kendelse.

Læs også: N’Golo Kanté testet positiv med coronavirus

Ifølge klubbens redegørelse var der tale om abelyde-tilråb til dommeren, som også blev kaldt ‘perkersvin’. Den pågældende fan blev efterfølgende tilbageholdt og klubben har derfor identificeret ham.

Kenni Poulsen, kommunikations- og marketingansvarlig i Esbjerg forenede Boldklubber, fortæller til campo.dk, at de endnu ikke ved, om bøden på de 12.500 kroner skal betales af klubben selv, og om hvor vidt karantænen bliver gældende for flere sæsoner eller blot sæsonen ud.

Læs også: Stor undren i Brøndby IF efter spillers udtagelse til landsholdet

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer