Liverpool spillede sig op på førstepladsen efter et sandt mål-bonanza

For første gang i mere end 70 år tørnede Brentford sammen med Liverpool i den bedste engelske række. Det blev en underholdende kamp, der endte 3-3.

En tempofyldt og energisk kamp mellem Brentford og Liverpool endte med resultatet 3-3. Foto: Matthew Childs Reuters/Ritzau Scanpix

Det er mere end 70 år siden, at Brentford senest har mødt Liverpool i den bedste engelske række, og gensynet skulle gå hen og blive en spændende og målrig affære mellem to velspillende mandskaber.

Ingen af klubberne trak det længste strå, men Liverpool kunne fortsat fejre, at de har erobret førstepladsen i Premier League med ét point ned til konkurrenterne.

Det var ellers oprykkerne, der kom bedst fra land. På en smart frisparkkombination i det 27. minut kunne Ethan Pinnock sende Brentford foran 1-0 i en kamp, hvor der har været mange store chancer i begge ender. Involveret i målet var også den tidligere Liverpool-spiller, Sergi Canos.

Føringen holdte dog kun kort, da en helt umarkeret og næsten nøgen Diogo Jota dukkede op i feltet og pandede den ind til stillingen 1-1, da der var spillet 31 minutter. Det var The Reds kaptajn, Jordan Henderson, der stod for assisten til den portugisiske landsholdsspiller.

Begge hold fortsatte med at trykke på, og efter 37 minutters spil kunne Curtis Jones se hans skud tage stolpen ud. Kort derefter udgik kampens første målscorer, Joe Pinnock, med en skade og ind kom danske Mathias Zanka for The Bees.

Stillingen 1-1 endte med at holde hele vejen til pausen.

I 2. halvleg dominerede Liverpool fra start af og det førte til en 2-1 scoring, da Mohamed Salah – på et sjældent oplæg af Fabinho – scorede sit mål nummer 102 for de røde efter 55 minutters spil. Nu mangler han blot tre mål for at tangerer Didier Drogbas rekord, som den mest scorende afrikanske spiller i den bedste engelske række gennem tiden.

Men Brentford gav sig ikke så let. Efter et langt angreb endte bolden for fødderne af Vitaly Janelt, der nettede til stillingen 2-2.

Scouseren Curtis Jones ville det dog anderledes. Efter 67 minutter bragte han atter udebaneholdet i front på et langskudsdrøn, der fik en mindre afretning på vejen.

I de efterhånden døende minutter var den netop indskiftede Yoane Wissa på pletten med udligningen til 3-3. Og efter 86 minutter bragte Ivan Toney sågar hjemmebaneholdet på sejrskurs, men der var offside i situationen.

Kampen endte derfor med remis. Og hvilket et af slagsen.