1 min læsningArteta klar til Spurs: Sæsonens mest specielle hjemmekamp

Mikel Arteta har adskillige gange stået overfor Tottenham som både spiller og manager, men søndag skal han for første gang som manager stå overfor rivalerne med publikum på tribunerne.

1 min læsning
Mikel Arteta lover at sætte sit hold op til kampen mod Tottenham. Foto: John Sibley/Reuters/Ritzau Scanpix

Der er ikke mange engelske klubber, som hader hinanden mere end Arsenal og Tottenham.

De to klubber fra det nordlige London er begge kommet famlende fra start i Premier League, og søndag mødes de for første gang i denne sæson.

– Det er afgjort sæsonens mest specielle hjemmekamp. Det er et Nordlondon-derby, og det er følelsesmæssigt anderledes at spille, og vi ved, hvor meget det betyder for vores fans, siger Arsenal-manager Mikel Arteta til klubbens hjemmeside.

Som manager for Arsenal har Mikel Arteta noget at revanchere, for selvom Arsenal vandt de to holds seneste indbyrdes opgør, så tabte Arteta sine første to kampe i spidsen for Arsenal mod rivalerne.

Som spiller nåede Mikel Arteta at møde Tottenham i alt 16 gange for Everton og Arsenal. Ni gange gik han fra banen med en sejr, mens han fire gange måtte se sig slået. Derfor ved han også, hvad kampen betyder i den røde del af London, og det vil han forsøge at videreformidle til sine spillere.

– Jeg skal nok sørge for, at holdet ved, hvad det betyder; Historien mellem de to klubber, hvor rivaliseringen stammer fra og hvad det følelsesmæssigt betyder for vores fans. Man er nødt til at spille denne kamp på en lidt anden måde, fordi der er så meget på spil, lyder det fra Mikel Arteta.

Mikel Arteta scorede i sin aktive karriere en enkelt gang mod Tottenham, da i 2007 udlignede til 1-1 for Everton i en kamp, som han dog endte med at tabe på et mål i sidste minut.

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P