Premier League

Alkohol muligvis på vej tilbage på engelske stadioner

Det har ikke været tilladt at drikke alkohol og herunder øl på siddepladserne på engelsk fodboldstadioner siden 1985, men den regel kan der nu blive lavet om på, så det vil være muligt at tage øl med ind på tribunerne.

Øllene kan muligvis være tilbage på engelske fodboldstadioner. Foto: Oli Scarff/AFP/Ritzau Scanpix

På engelske fodboldstadioner er der rig mulighed for at købe øl, men hvis du tror, du kan tage din forfriskning med ind, når du finder din plads, ja så kan du godt tro om.

Siden 1985 har det nemlig kun været muligt at indtage alkoholiske drikke på steder på stadioner, hvor man ikke har direkte udsyn til banen. En regel der i sin tid blev indført i kampen mod voksende hooliganisme, men også en regel, som nu kunne se ud til at blive ændret.

Det er den tidligere sportsminister og nuværende konservative medlem af det engelske parlament, Tracey Crouch, der som led i en fan-analyse vil anbefale, at alkoholpolitikken på fodboldstadioner bliver ændret. Tracey anerkender, at anbefalingen kommer på et uheldigt tidspunkt, efter flere af sommerens EM-kampe på Wembley blev skæmmet af noget, der minder om hooliganisme.

– Vores syn på alkohol og fodbold er forældet. Det har ikke hjulpet, når man ser scener, som vi så på Wembley. Derfor vil jeg lade det være en prøve først. Lad os få noget data. Det handler også om at klubber skal have mulighed for at klare sig, siger Tracey Crouch til The Times.

– Vi tvinger folk til at drikke hurtigt i pausen, og det er det usunde aspekt af en fodboldfans forhold til alkohol. De drikker meget på meget kort tid. Min anbefaling er at prøve det her, så man ikke skal bunde en fadøl i pausen, lyder det fra Crouch.

I første omgang vil pilotprojektet dog ikke få indflydelse på Premier League-fans, for Crouch’ anbefaling går i første omgang på at prøve det i den tredje- og fjerdebedste fodboldrække, hvorefter det potentielt kan bredes ud over hele den engelske fodboldpyramide. Det handler blandt andet om at sikre, at de mindre engelske klubber fortsat kan overleve.

– Mange klubber får en stor del af sin indtjening gennem salg af alkohol, og jeg mener, at det er på tide at se på problemstillingen igen. Vi har den her bizarre situation, hvor du kan tage til cricket og drikke som cricket fan, men man kan ikke tage til fodbold og drikke som fodboldfan, lyder det fra Crouch.

Tracey Crouch har været frontperson for den fan-analyse, der blev oprettet efter den Super League-planerne denne sommer blev skrinlagt af flere engelske topklubber.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P