3F Superligaen

100 KR PÅ EN AGF-SEJR!

Som barn tippede jeg med min morfar. Vi spillede ti rækker hver uge. Kuponen skulle indleveres inden onsdag kl. 17.30...

Som barn tippede jeg med min morfar. Vi spillede ti rækker hver uge. Kuponen skulle indleveres inden onsdag kl. 17.30 – og derefter var der ikke mulighed for at spille mere i Danmark i den uge.

Når lørdag kom, sad vi klar foran tv for at følge de engelske tipskampe. I min hukommelse spillede Ipswich mod Nottingham Forest hver lørdag, og Ipswich vandt 1-0 på en tung, våd bane, der indbød til et hav af lange bolde frem mod Paul Mariner.

I dag spiller jeg af og til 100 kroner på en AGF-sejr på min Danske Spil-app. Det bliver man heller ikke rig af.

– Claus Christensen

DONG! Arsenal – Crystal Palace. 2-1. DONG! Liverpool – Derby County. 0-1.

Vi fik vist 10 rigtige en enkelt gang eller to. Det var det. Ugen efter spillede vi igen. Altid ti rækker.

I dag spiller jeg af og til 100 kr. på en AGF-sejr på min Danske Spil-app. Det bliver man heller ikke rig af. Men jeg spiller, som jeg lærte af morfar. Altid for det samme beløb. Sjældent mere end en gang om ugen. Og altid kun for sjov og aldrig for penge, jeg ikke har råd til at tabe.

Jeg er en af de heldige. Jeg har ikke en spilledjævel i kroppen, der pisker mig til at spille mere og mere. For større og større beløb. Jagte det tabte med højere indsatser, flere spil. Skaffe penge hele tiden. Først ved lån til horrible renter. Dernæst ved lån hos familie og venner. Længere nede ad slisken kommer tyveri og dokumentfalsk. Inden det hele ender i et brag med politi, fængsel, fyring, skilsmisse og afvænning. Livslang gæld og evig skam.

Det sker – og det sker for alt for mange i Danmark. Vi har adgang til spil konstant og ubegrænset. Antallet af udbydere er absurd stort. Pengene er enorme, og etikken omkring spiludbud forekommer stærkt begrænset.

Mange forsøger at gøre lidt. Man kan blokere sig selv, så man ikke kan spille. Spiludbyderne advarer med de mindst mulige bogstaver mod spilafhængighed nederst i annoncerne. Staten sætter penge af til at hjælpe de mest afhængige. ”Spil med omtanke”. ”Udeluk dig via ROFUS”.

Jeg ønsker den engelske regering held og lykke. Den uhellige alliance mellem medier, klubber og bettingselskaber skal smadres.

– Claus Christensen

Men tænd for en tilfældig fodboldkamp på tv. Vores elskede sport er pakket ind i bettingreklamer, så man ikke tror, der findes andet på kloden.

Nu siger den engelske regering tilsyneladende stop. Ifølge Daily Mail vil regeringen forbyde betting-sponsorater på trøjerne i Premier League og The Championship. Måske endda også betting-reklamer på tv og på stadions. 19 ud af 20 Premier League-klubber er i kløerne på betting-selskaber.

Jeg ønsker den engelske regering held og lykke. Den uhellige alliance mellem medier, klubber og bettingselskaber skal smadres. Ofrene er for mange, de menneskelige omkostninger for store.

Det er sjovt at spille. Men det må godt være lidt svært, så mennesker med spirende spilafhængighed bliver tvunget til at standse op og gøre indsats for at placere en indsats. Det er alt for nemt at ruinere sig selv og sit liv i dag – og markedsføringstrykket skubber på en udvikling, vi skal have bremset.

Og i øvrigt er der odds 1.85 på en AGF-sejr over SønderjyskE. Der ryger lige en 100-mand.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P