Dansk Fodbold

Dobbelt nedtur for F.C. København – slået ud af pokalen

Efter ikke at have tabt så meget som en eneste kamp i sæsonen, har F.C. København nu tabt to kampe på fire dage, da det onsdag aften blev til nederlag og dermed pokalexit for Jess Thorups mandskab på Falster.

Jess Thorup og F.C. København har nu tabt to kampe i streg. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

En ulykke kommer sjældent alene.

Klichéen lever i bedste velgående for F.C. København, der onsdag aften måtte sande, at søndagens nederlag til superligakonkurrenterne fra FC Midtjylland ikke var en enlig svale.

Københavnerne havde taget E47 hele vejen til Falster, hvor 1. Divisions-mandskabet fra Nykøbing FC bød indenfor til pokalfodbold, men det var bestemt ikke et særligt gæstfrit hjemmehold, der tog imod de københavnske løver.

Allerede efter et lille kvarters spil havde hjemmeholdets Sebastian Koch gjort det til 1-0 for Nykøbing FC, og fem minutter senere havde den 24-årige angriber fordoblet føringen – i øvrigt til stor jubel hos en anden ’kok’ – nemlig Nykøbing FC-holdejeren Claus Meyer.

På det fuldstændig udsolgte Lollands Bank Park, kunne de godt 1000 medrejsende F.C. København-fans se deres helte gå til pause bagud 0-2, men de havde nok forventet et stormløb mod hjemmeholdets mål i anden halvleg.

Den tidligere Lyngby- og Charlton-spiller, Claus Jensen, animerede som hjemmeholdets træner sine spillere forbilledligt, og forbilledlig var også den forsvarsindsats han fik fra sine spillere. Gang på gang kom de mørkklædte Nykøbing FC-spillere i vejen for F.C. København-spillernes forsøg.

Efter 88 minutter var stik mod spil og chancer i anden halvleg den i forvejen dobbelte målscorer, Sebastian Koch, der sled sig forbi Nicolai Boilesen, men i stedet for selv at afslutte med chancen for at score hattrick, sendte han bolden på tværs til Mathias Christensen, der kunne sende bolden i mål til 3-0. Hvorefter det lille stadion brød ud i ekstase.

Dermed var årets indtil videre største pokaloverraskelse også en realitet.

Randers FC videre
På Amager var der også kortvarigt en overraskelse under opsejling, men på blandt andet to mål af lejesvenden fra belgiske Genk, Stephen Odey, kunne Randers FC rejse hjem til Kronjylland velvidende, at de også er at finde i bowlen, når der skal trækkes lod til næste runde i Sydbank Pokalen. Randers slog således Fremad Amager 2-3.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P