3F Superligaen

Martí Cifuentes: Flere er begyndt at tage mere offensivt ansvar

AaB jagter i aften en sejr mod OB og den syvende ubesejrede superligakamp i træk. Bag succesen og den øjeblikkelige placering i top tre, står klubbens spanske cheftræner Martí Cifuentes.

Martí Cifuentes
Martí Cifuentes har stået i spidsen som cheftræner for AaB 29 gange. Her er det blevet til 12 sejre, ni uafgjorte resultater og otte nederlag. Fredag aften jagter han sin 13. sejr, når OB kigger forbi Aalborg. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

AaB har fået en flyvende start på den nye superligasæson, der allerede er otte runder henne. Fire sejre, tre uafgjorte resultater, et enkelt nederlag og en placering som treer, er, hvad de bolsjestribede aalborgensere indtil nu har opnået.

Bag succesen står den 39-årige spanske cheftræner Martí Cifuentes, der kom til AaB fra Sandefjord og norsk fodbold i januar 2021.

Selv er han dog ganske ydmyg, når snakken falder på AaBs sæsonstart:

– Vi har fået en meget positiv start. Især fordi vi har mødt nogle af de bedste hold i ligaen. Det er ikke et nemt program, men vi har konkurreret på et højt niveau i alle opgør. Det er et positivt signal for mig efter min ankomst til klubben. I starten var vi lidt mere svingende, når det kommer til vores præstationer, siger Martí Cifuentes til campo.dk.

Læs også: Der var engang, hvor Wahid Faghir jublede og brølede, når Real Madrid scorede. Det gør han ikke længere

Lucas Andersens fravær
En af de helt åbenlyse og lysende stjerner på AaB-mandskabet, den 27-årige Lucas Andersen, har den spanske cheftræner kun haft mulighed for at benytte otte gange. Senest i en superligakamp mod SønderjyskE, hvor den offensive stjerne grådkvalt måtte forlade banen efter et kvarter med en alvorlig korsbåndsskade. Noget, der smerter Martí Cifuentes:

– Der er ingen tvivl om, at Lucas (Andersen, red.) er en speciel spiller. Han er talentfuld og en spiller, der virkelig kan gøre en forskel helt selv. Alle hold ville mangle Lucas, hvis de havde ham. Men jeg synes gutterne gør det så godt uden ham. Vi er i stand til at skabe målchancer. Vi udvikler os som hold uden ham. Og jeg er slet ikke i tvivl om, at når han er tilbage, så bliver vi kun endnu stærkere. Jeg prøver kun at se på det positive i det, siger han og sætter ord på de store offensive udskiftninger, der har været på AaB-mandskabet op til den nye sæson:

– Vi sluttede sidste sæson af med at spille rigtig mange minutter med Tom van Weert (fortid i AaB, red.), Kasper Kusk, Martin Samuelsen (fortid i AaB, red.) og Rufo (skadet, red.). De fleste af dem er ikke længere hos os eller har været skadet i den nye sæson. Så på mange måder har vi i det offensive haft mange udskiftninger, fortæller Cifuentes endvidere, der er begejstret for sine nye offensive folk.

– Med tilgangene af Milan Makarić og Louka Prip, der allerede har spillet en del, men også med Aleksandar Trajkovski, står vi stærkere. Det er vanskeligt for mig at sammenligne vores hold før og efter Lucas’ skade, men der er ingen tvivl om, at der er flere spillere der er steppet op og begyndt at tage mere offensivt ansvar, slutter den AaB-cheftræneren, der sammen med sit hold skal i aktion allerede i aften.

Til aftenens kamp mod OB, der har kick off på Aalborg Portland Park klokken 19, må aalborgenserne undvære en sygdomsramt Kasper Kusk samt de skadede Lucas Anderson og Rufo.

Læs også: Pointdeling: Randers bød hollandske AZ Alkmaar op til dans

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P