Pointdeling: Randers bød hollandske AZ Alkmaar op til dans

Randers FC fik sin ilddåb i Europa, da de spillede uafgjort mod det hollandske mandskab, AZ Alkmaar. Kampen var den første europæiske gruppekamp nogensinde for de kronjyske heste.

Randers kæmpede sig til uafgjort mod AZ Alkmaar i deres første europæiske gruppespilskamp. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.

Selvom Randers FC var bagud to gange til AZ Alkmaar, endte de med at kæmpe sig til et enkelt point i deres første europæiske gruppespilskamp nogensinde, der sluttede 2-2.

På en aften med fire danske hold i aktion, endte Randers med at være det tredje hold der fik uafgjort, mens FCK var de eneste sejrsherre.

Randers kom bagud efter 24 minutter, men allerede tre minutter efter var Simon Piesinger på pletten efter en dødbold – og dermed var der bragt balance i regnskabet. Glæden ved udligningen var dog kortvarig, da den græske forward, Vangelis Pavlidis, bragte Alkmaar foran med 2-1.

I anden halvleg fik hjemmeholdet atter udlignet på en dødbold, da den netop indskiftede akademispiller, Simon Graves, forlængede Vito Hammershøy-Mistratis indlæg ind i nettaget til stor forløsning for Europa-debutanterne.

– Det var sjovt, men satme også svært. Vi havde fokus på vores dødbolde og det gav pote to gange i dag. Men vi møder et godt hold, så jeg er tilfreds med pointet, afslutter han.