1 min læsningAbsalonsen: Klasseforskel mellem AaB’s kollektiv og OB’s individualister

AaB viste sig som et bedre kollektiv end OB, der var mere båret af individuelle præstationer. Det gav, ifølge campo.dk's egen fodboldekspert Johan Absalonsen, sejren til nordjyderne.

1 min læsning
AaB har ifølge campo.dk's ekspert et bedre kollektiv end OB. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Ifølge campo.dk’s fodboldekspert, Johan Absalonsen, var der klasseforskel mellem AaB og OB, der mødte hinanden fredag aften. Han peger særligt på Martí Cifuentes’ taktiske formåen med sine spillere, hvor det taktiske koncept ser ud til at være på plads:

– Individuelt er OB et godt hold, men det er tydeligt at Cifuentes har fået sat mere skik på hans tropper. Det betyder, at AaB spiller meget bedre end OB gør rent kollektivt, forklarer han og uddyber:

– Kollektivet og spilkonceptet er på plads i AaB, og det gjorde udslaget i dag. Man må bare tage hatten af for den spanske træner, der har holdt fast ved hans taktiske tilgang, selvom han fik en svær start i sidste sæson, siger campo.dk’s fodboldekspert.

Den vedholdenhed i spilkonceptet, som Cifuentes har stået for, kan han nu høste frugterne af i indeværende sæson, hvor AaB per nuværende deler andenpladsen med FC Midtjylland.

Nordjyderne har faktisk scoret hele fire dødsboldskasser i de seneste to kampe, men ifølge den tidligere OB-profil er de scoringer mere tilfældige end de er planlagte:

– Det er måden AaB spiller på, der fungerer. Så er det jo klart, at det hold der skaber flest chancer og har flest dødbolde oftest vil score flere mål på den vis, afslutter han.

Læs også: AaB buldrer videre: Ubesejret syv kampe i træk

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P