Ronaldo stjal billedet i United-sejr

Manchester United strøg med en sejr over Newcastle United til tops i Premier League på en dag, hvor det hjemvendte United-ikon stjal overskrifterne.

Cristiano Ronaldo vendte i dag tilbage til Old Trafford
Cristiano Ronaldo er i den grad stemplet ind i Manchester United: Foto: Oli Scarff/AFP/Ritzau Scanpix

Det hele handlede om Cristiano Ronaldo i Manchester lørdag.

Det gør det for så vidt stadig, for den hjemvendte søn fra Portugal havde ingen problemer med den voldsomme bevågenhed, og med to scoringer i lørdagens kamp mod Newcastle bidrog han selv yderligere til den voldsomme hype.

Det var dog langt fra en perfekt dag på kontoret for Manchester United, der undervejs var under pres fra gæsterne fra den nordøstlige del af England, men bundholdets målmand, Frederick Woodman, gjorde det ikke nemt for sine holdkammerater.

I første halvlegs overtid måtte han nemlig på tvivlsom vis give en retur på en afslutning fra Mason Greenwood – og hvem andre end Cristiano Ronaldo stod klar til at prikke den løse bold ind.

Hvis der havde været tag på Old Trafford, havde det formentlig løftet sig, da den 36-årige portugiser løb ud til sidelinjen for at blive hyldet. Stemningen faldt dog igen ti minutter efter pausen, hvor en god Newcastle-kontra endte for fødderne af Javier Manquillo der knastørt passerede David De Gea i United-målet.

Dermed var spotlyset et kort øjeblik fjernet fra Cristiano Ronaldo, og det fandt han sig selvsagt ikke i. Seks minutter efter udligningen blev han spillet i dybden af Luke Shaw, og så fandt han et mikroskopisk hul imellem benene på Woodman, og så eksploderede Old Trafford for anden gang på dagen.

Newcastle kæmpede med alt de havde, og specielt Alain Saint-Maximin udgjorde en trussel, men da Ronaldos landsmand, Bruno Fernandes, hamrede læderet i nettet fra kanten af feltet, forsvandt spændingen fra kampen.

I overtiden gjorde hjemvendte Jesse Lingard det til 4-1 på kampens flotteste mål, og dermed stryger Manchester United til tops i Premier League.