International Fodbold

ALDRIG MERE FÆRØERNE!

Det er spild af tid, at Danmark skal møde lande som Færøerne og Moldova i en kvalifikationspulje til et VM...

Fans før VM-kvalifikationskampen mellem Færøerne og Danmark på Tórsvøllur stadion i Torshavn, lørdag den 4. september 2021.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Det er spild af tid, at Danmark skal møde lande som Færøerne og Moldova i en kvalifikationspulje til et VM i fodbold.

De små nationer har simpelthen for lidt at byde på, og det slider på fodboldinteressen, når vi skal trækkes gennem kampe uden sportslig værdi.

Færøerne klarede sig hæderligt mod Danmark, bestemt. Respekt for indsatsen. Men selv uafgjort mod Danmark vil jo aldrig bringe det stolte ørige i nærheden af at kvalificere sig til andet end rollen som nationens helte.

Vi skal have delt de europæiske lande op i flere lag, der udelukkende møder hinanden – som i for eksempel ishockey.

Danmark er for tiden i det bedste lag – lad os kalde det A-gruppen – og skal naturligvis spille mod de cirka tyve andre topnationer i Europa om de 13 europæiske pladser ved VM. Fire puljer, fem hold i hver pulje. De tre bedste i hver pulje + den bedste firer går videre til VM-slutrunden.

Det er godt for tilskuere, spillere, sponsorer og medier.

Claus Christensen

En pulje i A-gruppen kunne se således ud: Danmark, Spanien, Wales, Sverige og Kroatien. Det er altså noget sjovere end Danmark, Østrig, Skotland, Israel, Færøerne og Moldova.

De øvrige cirka 30 nationer kan spille mod hinanden om oprykning til A-gruppen. Der bør maksimalt skiftes tre nationer forud for hvert VM.

Fordelene er indlysende. Danmark får kvalificeret modstand og dermed attraktive kampe hver gang, de går på banen. Det er godt for tilskuere, spillere, sponsorer og medier.

De mindre nationer er fri for at få tæsk 8-0. De får kampe på det rigtige niveau og kan udvikle sig som hold gennem sejre og succesoplevelser.

Prisen er selvfølgelig, at Færøerne, Andorra, Gibraltar og andre miniputter ikke får besøg af Spanien, Danmark og Tyskland. Den pris er jeg mere end villig til at betale. For sportens skyld.

(Og ja, der bør også gøres noget ved de europæiske klubturneringer, der er blevet udvandet i urimelig grad. Svaret er næppe en lukket liga, men jeg forstår godt, at fodboldens køb- og bagmænd har behov for at peppe produktet op). 

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P