Premier League

Lukaku: ”Jeg var i et mørkt hul i United”

Inden Romelu Lukaku denne sommer vendte tilbage til Premier League, var der ikke mange, som havde spået ham en engelsk retur efter opholdet i Manchester United. En tid hvor belgieren erkender, at han var havnet i et mørkt hul.

Romelu Lukaku
Romeluku Lukaku nåede sin tid i Inter at score 64 mål og lave 16 assists i 95 kampe. Foto: Paul Ellis/AFP/Ritzau Scanpix.

En af sommerens store transferhistorier var Lukakus skifte fra Inter til Chelsea. En pris på svimlende 97,5 millioner pund måtte Chelsea punge ud for den fysisk stærke belgier.

Men for blot to år siden så Lukakus Premier League fremtid ikke særlig lys ud. En turbulent sæson i Manchester United, hvor belgieren havde været inde og ude af holdet samtidig med, at der fra både fans og medier blev sendt hadefulde beskeder og stillet kritiske spørgsmål ved belgierens fysiske forfatning.

Jeg ville kun forlade Inter til fordel for Chelsea. Jeg var i et mørkt hul i United.

Romelu Lukaku, HLN

Alt dette var med til at få ham til at ligne en færdig mand hos De Røde Djævle, men derudover lignede han en spiller, der ingen intentioner havde om at vende tilbage til den engelske fodboldscene.

Den tid har belgieren blandt andet sat ord på i et interview med Arsenal-legenden Ian Wright, hvor han fortæller om en svær tid i United:

– En dårlig sæson kan ske for alle i deres karriere. Men for mig var det bare slut. Med alt det, der skete bag kulissen, så var det bare slut, siger Romelu Lukaku på Ian Wrights YouTube-kanal.

Romelu Lukaku i aktion for Manchester United mod Liverpools Virgil van Dijk den 16. december 2018 på Anfield. Foto: Carl Recine/Reuters/Ritzau Scanpix

Hans to-årige ophold hos United var fyldt med konstant kritik, hvilket han selv beskriver som værende en af grundene til, at han skiftede til Inter Milan:

– Det var en svær situation, hvor jeg var nødt til at tage en beslutning om at tage et sted hen, hvor jeg kunne lære nogle nye aspekter til mit spil og derudover arbejde med en, som ville have mig, siger den belgiske bomber i interviewet med Ian Wright.

Svær afsked med Inter og Italien
Den italienske klub har derfor fået en helt særlig plads hos Lukaku, da den var med til at få ham tilbage på rette spor efter tiden i United. Det var derfor vigtigt for belgieren, at skiftet til Chelsea skulle foregå på en ordentlig måde:

– Jeg ville kun forlade Inter til fordel for Chelsea. Jeg var i et mørkt hul i United. Jeg ville ikke gå bag Inters ryg, så efter en træning gik jeg op til Inzaghis kontor (cheftræner i Inter, Simone Inzaghi, red.). Jeg ville ikke ødelægge stemningen, men mit hoved var ikke længere i Milano. Så jeg spurgte ham: ”Vær sød at finde en løsning”, siger Romelu Lukaku til det belgiske medie HLN.

Romelu Lukaku
Romelu Lukaku har været igennem en vild fysisk transformation siden siden sin tid i Manchester United. Foto: thesun.co.uk

Chelsea er for belgieren nemlig noget helt særligt. Som blot 18-årig blev Lukaku i 2011 hentet til The Blues for første gang, hvor han dog aldrig fik den ønskede succes. Under hans ophold i London-klubben blev det til et lejeophold i West Bromwich og Everton, før han i 2014 blev solgt til netop Everton.

Men de varme følelser for Chelsea har aldrig forladt den store belgier:

– Børn elsker Real Madrid, Barcelona, Manchester United. Og Chelsea for mig, alle ved, hvad Chelsea betyder for mig, siger Romelu Lukaku til HLN.

Om Lukaku denne gang kan få den ønskede succes i sin hjerteklub bliver spændene at følge. Belgieren har i hvert fald fået en drømmestart, hvor han i sin debutkamp mod rivalerne fra Arsenal scorede sit første mål for Chelsea.

Lukaku er dog for en stund afsted med det belgiske landshold, hvor der bliver spillet VM-kvalifikationskampe. Her kan man i aften følge Lukaku og Belgien, når de hjemme på King Baudouin Stadium i Bruxelles møder Tjekkiet klokken 20:45.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P