Sverige slår Spanien – vanvittig statistik brudt efter 66 kampe

Det svenske landshold slog torsdag aften Spanien hjemme på Friends Arena i Stockholm. De tre point luner selvsagt hos de gul-blå, som samtidig bryder en helt uhørt spansk statistik.

Sverige ødelagde Spaniens vanvittige statistik
Alexander Isak og Sverige ødelagde Spaniens vanvittige statistik. Foto: Jonathan Nackstrand/AFP/Ritzau Scanpix

Efter en tunnel på en spansk forsvarsspiller sparkede Flemming Povlsen en onsdag i marts 1993 bolden ind bag Andoni Zubizarreta i det spanske mål i Parken.

Povlsens mål efter 21 minutter blev kampens eneste, og da dommer Mario van der Ende fløjtede kampen af, stod Spanien således tilbage med et nederlag i VM-kvalifikationen.

Det er ikke sket siden. Ikke før torsdag aften.

Efter 66 VM-kvalifikationskampe uden nederlag satte Sverige torsdag aften et punktum for den voldsomt imponerende spanske statistik. Efter fem minutter var Spanien ellers godt på vej mod den 67. VM-kvalifikationskamp uden nederlag, da Valencias Carlos Soler bragte hvid-blusede spanier i front.

Allerede ét minut senere havde Alexander Isak dog udlignet, og da Viktor Claesson efter en lille time gjorde det til 2-1, vidste de fleste, hvad klokken havde slået.

Sverige viste ved EM, at de har en særdeles solid defensiv, og det viste de endnu engang. Et massivt pres mod det svenske mål og en boldbesiddelse på 69 procent var dog ikke nok for Luis Enriques tropper, der måtte tage fra Stockholm med det første VM-kvalifikations nederlag i 28 år.

Dermed har Sverige stadig maksimumpoint efter tre kampe i den europæiske VM-kvalifikations gruppe B. Spanien har spillet en kamp mere end Sverige, men de har blot syv point.