International Fodbold

Southgate vil ikke udtale sig om Ungarns tilskuerballade: Vi skal have styr på os selv først

Englands landstræner, Gareth Southgate, vil ikke kommentere på de homofobiske og racistiske tilråb, som efter EM har kostet Ungarn to kampe uden tilskuere. Southgate henviser derimod til englændernes egen finalekamp, hvor flere af hans spillere blev udsat for racisme.

Gareth Southgate Englands Landstræner
Man skal feje foran egen dør.. Gareth Southgate vil ikke kommentere på racisme-anklagerne mod Ungarn. Foto: Lee Smith/Reuters/Ritzau Scanpix

Racistiske og homofobiske tilråb i Budapest og racistiske tilsvininger rettet mod egne spillere i London.

Både de ungarske og engelske fans forbrød sig på flere måder mod UEFA’s retningslinjer under sommerens EM-slutrunde, men selvom Ungarn af det europæiske fodboldforbund har fået forbud mod at have tilskuere til de næste to hjemmekampe, forventes Puskás Aréna i Budapest fyldt, når Ungarn torsdag aften tager imod netop England i VM-kvalifikationen.

VM-kvalifikationskampen rangerer nemlig under FIFA og ikke UEFA, og derfor kan små 70.000 ungarer i aften komme til fodbold. Den engelske landstræner, Gareth Southgate, har dog ikke lyst til at kommentere på de ungarske fans.

-Vi har selv problemer. Vi skal have styr på os selv først, siger den engelske landstræner ifølge BBC.

-Vi er forberedte på det, der måtte komme i Ungarn, men vores spillere oplevede selv vanskelige ting, spillernes familier oplevede vanskelige ting i finalen, så jeg har aldrig kunnet lide at kigge udad, når vi ikke selv har styr på tingene, siger Southgate med henvisning til de racistiske episoder, specielt Bukayo Saka, Marcus Rashford og Jadon Sancho var udset for fra egne fans, efter de havde brændt straffespark i finalen mod Italien.

Foruden at skulle spille to kampe uden tilskuere har Ungarn fået en bøde på 100.000 euro af UEFA, mens England har fået en bøde på 30.000 euro, efter flere episoder i semifinalen mod Danmark, hvor Kasper Schmeichel blev lyst i hovedet af en laserpointer samt engelske buh-råb under den danske nationalmelodi. Sanktioner for episoder under finalen er dog endnu ikke blevet udmålt.

-Vi ved stadig ikke, hvad resultatet af undersøgelsen i forbindelse med vores finale bliver, og måske ender vi også med et tilskuerforbud. Jeg synes, at vi selv har lang vej, før vi begynder at kommentere på det, der sker andre steder, lyder det fra Southgate.

Torsdagens opgør mellem Ungarn og England er topopgør i VM-kvalifikationsgruppe I. England fører gruppen med ni point efter tre kampe, mens Ungarn på andenpladsen har syv point. De øvrige hold i puljen er Albanien, Polen, Andorra og San Marino.  

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P