Dansk Fodbold

Er vi bedre uden Eriksen?

En kættersk tanke melder sig, når man ser herrelandsholdet i disse dage: Er vi et bedre hold uden Christian Eriksen?...

Danmakr kan stadig gå ubesejret igennem kvalifikationen.
Danmark er muligvis på vej mod en historisk bedrift. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

En kættersk tanke melder sig, når man ser herrelandsholdet i disse dage: Er vi et bedre hold uden Christian Eriksen?

Fyldte han for meget på landsholdet? Trak han for mange bolde til sig, fordi spillet partout skulle gå igennem ham – vores store stjerne, dansk fodbolds Leo Messi?

Blev det hele lidt for stift, for nemt at afkode for modstanderne? Uden energi, fremdrift og især overraskelser?

Når Christian Eriksen ikke var i sin bedste form, var han så for ordinær til det kæmpe ansvar, der hvilede på hans fynske skuldre?

Han er lykkedes med at sætte et hold, der ikke er bygget op omkring Christian Eriksen.

Claus Christesen

Det danske landshold har spillet forrygende fodbold siden den ulykkelige EM-kamp mod Finland. En fantastisk halvleg mod Belgien efterfulgt af storsejre mod Rusland og Wales. En flot kamp mod Tjekkiet, en heroisk indsats i en EM-semifinale mod England på Wembley og en stensikker sejr over et svagt, skotsk hold. Der venter mange flere sejre forude i den nemmeste VM-kvalifikationspulje, vi vel nogensinde har været i.

Men først og fremmest venter der mere charmerende fodbold. Kasper Hjulmand er allerede helgenkåret, men lad os bare gøre det igen: Han er lykkedes med at sætte et hold, der ikke er bygget op omkring Christian Eriksen.

Hvor wingbacks som Mæhle kommer flyvende i overlap og scorer mål. Hvor Mikkel Damsgaard ligner en ung Michael Laudrup. Hvor der er debut til lysende talenter som Ajax Amsterdams Mohamed Daramy.

Et helt nyt landshold, en ny generation, en ny æra for dansk landsholdsfodbold.

Succesfulde Joakim Mæhle scorer til 2-0 under VM-kvalifikationskampen mellem Danmark og Skotland i Parken. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Jeg aner ikke, om Christian Eriksen kommer til at spille fodbold igen. Jeg ønsker ham alt det bedste. Han har givet meget til fodbold, og fortjener flere store øjeblikke på grønsværen.

Men spørgsmålet er, om landsholdets forløsning er sket på trods af Eriksens fravær – eller netop på grund af det?

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P