3F Superligaen

Van der Vaart bliver assistenttræner i EfB

Esbjerg fB har hyret klubbens tidligere profil, Rafael van der Vaart, til stillingen som assistenttræner for tyske Peter Hyballa.

Rafael van der Vaart bliver assistenttræner i Esbjerg fB.
Rafael van der Vaart sluttede sin aktive karriere i EfB. Nu er han officielt tilbage i klubben. Foto: Esbjerg fB.

Der sker i dén grad ting og sager i Esbjerg fB i øjeblikket.

Traditionsklubben fra Vestjylland ansatte i maj tyske Peter Hyballa som cheftræner, og den 45-årige tysker, der har fået en stormfuld start på tilværelsen i den danske 1. Division, får nu lidt af en profil som assistenttræner.

I den rolle har esbjergenserne nemlig ansat Rafael van der Vaart, og han bliver også klubambassadør.

-Jeg har nu i flere år boet i byen med min familie, og føler mig derfor forbundet med Esbjerg og EfB. Desuden er jeg en ægte fodboldfanatiker, så det er et logisk næste trin for mig at være involveret i klubben og forsøge at hjælpe med min erfaring, så vi forbedrer os til næste niveau, lyder det fra Van der Vaart.

Esbjerg har bestemt ikke lagt flyvende fra land i den næstbedste danske fodboldrække, hvor det blot er blevet til et enkelt point i sæsonens første tre kampe.

Også udenfor banen er der problemer, og i slutningen af juli valgte 21 af klubbens spillere i et åbent brev at gøre klubbens ledelse opmærksom på deres utilfredshed med cheftræner Peter Hyballa.

Om Van der Vaart er hentet ind for at hjælpe på de omkringliggende problemer, melder klubben ikke noget om, men den 38-årige hollænder kommer ifølge ham selv ikke udelukkende til at have fokus på spillet på grønsværen.

-Jeg er begejstret og taknemmelig over denne mulighed, som bestyrelsen har givet, og jeg vil arbejde sammen med alle interessenter i klubben for at hjælpe med at forbedre tingene på og uden for banen.

Med klubber som Ajax, Hamburger SV, Real Madrid, Tottenham samt FC Midtjylland og Esbjerg fB på cv’et, er det lidt af en kapacitet, der nu slutter sig til staben i Esbjerg.

Rafael van der Vaart danner privat par med landsmanden Estavana Polman, som siden 2013 har spillet i håndboldklubben Team Esbjerg. Desuden har Van der Vaarts søn, Damian, siden maj været på kontrakt hos EfB, hvor han repræsenterer klubbens U17-mandskab.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P