EM 2024

Hareide på plads i München: Sender en besked til Eriksen

Den tidligere danske landstræner, Åge Hareide, er på plads på Allianz Arena i München forud for Danmarks skæbnekamp mod Serbien tirsdag, og han lægger ikke skjul på, hvem han holder med.

Den tidligere danske landstræner, Åge Hareide, sammen med chef for herrelandsholdet Thomas Nørkjær for Danmarks kamp mod Serbien ved EM 2024.
Foto: Mathias Blohm/ campo
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

For seks år siden stod han selv i nogenlunde samme situation.

Dengang var et point mod selveste Frankrig påkrævet i sidste gruppespilskamp ved VM 2018 i Rusland for Åge Hareide og det danske landshold.

Det point fik de som bekendt, og seks år senere står Hareide atter til en slutrunde, men denne gang er det ikke som landstræner, men derimod som kommentator for norsk tv.

Hareide var på plads til det danske pressemøde forud for kampen, og efterfølgende kunne han fortælle, at der særligt er én spiller, som han vil holde et ekstra øje med, når Kasper Hjulmands holdopstilling til kampen mod Serbien bliver offentliggjort.

– Jeg skriver en besked til Christian Eriksen, når jeg ser holdopstillingen, siger Åge Hareide med et stort smil til campo.

Tirsdag kan Eriksen nemlig spille sin landskamp nummer 133, og det vil være ny dansk rekord – en rekord Simon Kjær ligeledes kan opnå, såfremt han kommer på banen.

I i alt 40 kampe stod Åge Hareide i spidsen for Danmark, og i 36 af dem gjorde han brug af Christian Eriksen, der bidrog med 23 mål og 10 assist under Hareides ledelse.

Hareide lægger bestemt heller ikke skjul på, at det er lidt specielt nu at skulle dække Danmark fra kommentatorpladserne.

– Ja det er det absolut, men jeg hepper på Danmark. Der er jo stadig mange drenge, som jeg har været sammen med i mange år, så jeg håber selvfølgelig, at de gør det så godt som muligt og går videre, og så går det løs mod Tyskland (i ottendedelsfinalen, red.), lyder det fra den 70-årige nordmand.

Åge Hareide er landstræner for Island, som lige akkurat ikke lykkedes med at kvalificere sig til EM-slutrunden, da de tabte playoff-finalen til Ukraine.

Under EM er Hareide ekspertkommentator for norske NRK.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P