EM 2024

Pas på! Højrisiko og fulde englændere til Danmark-kamp

Forud for Danmarks kamp mod England har det tyske politi kategoriseret kampen som en højrisikokamp i forhold til sikkerhedsniveauet. Angiveligt er det ikke så alvorligt, som man kunne frygte. Dog kan stærke øl måske være en faktor, der spiller ind.

Det tyske politi har sig lidt af en mundfuld under EM
Ina Fassbender/AFP/Ritzau Scanpix

Det tyske politi har mulighed for at indkalde ekstra styrker til Frankfurt, når Danmark og England torsdag aften tørner sammen i den tyske by.

Det er en mulighed, som det tyske politi er blevet givet ved EM-slutrunden, hvor de forud for hver enkelt kamp skal foretage en sikkerhedsvurdering, der så afgør, hvor mange politibetjente, der sidder klar som forstærkning.

Her er Danmarks kamp mod England altså havnet i kategorien ‘højrisiko’, men selvom det lyder farligt, er situationen ikke så voldsom, som man måske kunne frygte.

Ifølge engelske Sky Sports er det tyske politi nemlig blot på barrikaderne, fordi de er klar over, at der kommer til at være enormt mange fans til stede i byen.

Det engelske medie beretter, at det tyske politi faktisk er enormt begejstret over de engelske fans opførsel ved slutrunden indtil videre, hvor de beskriver, at politiet har udtalt, at 99,7 procent af de engelske fans har opført sig rigtig fredeligt.

I forbindelse med Englands kamp mod Serbien var der kun en enkelt engelsk fan, der blev anholdt.

Der er dog én ting, der er markant anderledes for de engelske fans i forhold til kampen mod Serbien – og det kan måske få indflydelse på opførslen.

Stærkere øl på stadion

Når de engelske fans får lov at købe øl på stadion ved EM-slutrunder, er det næsten altid nogle tynde øl, som bliver solgt til dem.

Det skyldes slet og ret erfaringer, der viser, at de engelske fans har svært ved at opføre sig ordentligt, når de drikker øl og ser fodbold.

Derfor er det heller ikke muligt at tage øl med ud på tribunen, når man ser fodbold på de engelske Premier League-stadions eksempelvis.

Engelsk fan jubler i bar mave med flag
Foto: Eva Manez/Reuters/Ritzau Scanpix

Til kampen mellem England og Serbien kunne tilskuerne på stadion kun købe øl, der maksimalt indeholdt to procent alkohol. Men den store ballade udeblev, og nu ændres den engelske ølsituation.

Ved torsdagens kamp vil det nemlig være muligt for fans af begge nationer at købe øl af normal styrke.

Dermed bliver det spændende at se, om de engelske fans flotte opførsel tager en drejning mod det værre, når øllene bliver stærkere.

Kampen mellem Danmark og England spilles torsdag den 20. juni klokken 18:00 og kan ses på TV2 og TV2 Play.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P