EM 2024

Bah om distance til Hjulmand: Irriterer mit Benfica-hjerte

De er gode venner, men Alexander Bah lægger ikke skjul på, at han til sidst på foråret holdt distance til sin ven og landsholdsholdkammerat Morten Hjulmand.

Alexander Bah på dagen, hvor det danske landshold ankommer til EM-lejren i tyske Freudenstadt.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

I fodbold er der som bekendt kun ét hold, der kan vinde.

I Portugal blev det ene hold Lissabon-klubben Sporting, mens bysbørnene og rivalerne fra Benfica fik en lang næse.

Dermed blev det Morten Hjulmand og ikke Alexander Bah, der nu kan kalde sig portugisisk mester, og selvom det selvfølgelig ærgrer landsholdskammeraten, så har Alexander Bah store roser til sin – på klubplan – rival.

– Jeg ved ikke, om han driller med det. Jeg holdt lidt distance fra Morten de sidste par uger af mesterskabskampen.

– Vi snakker om det, og mit Benfica-hjerte er lidt irriteret over, at han gør det så godt. Når jeg ser med danske briller, så er jeg de næste par uger glad for, at han er en dejlig fodboldspiller, lyder det forud for landsholdets første træning i tyske Freudenstadt tirsdag.

Morten Hjulmand skiftede sidste sommer til den portugisiske storklub fra italienske Lecce, og det har de næppe fortrudt i den grønne del af Lissabon.

I sin debutsæson for klubben er det, foruden to karantænedage, kun blevet til én eneste kamp på bænken for Sporting – vel at mærke i sæsonens næstsidste kamp, hvor mesterskabet allerede var i hus.

Spørger man Alexander Bah, så får den to år yngre Hjulmand heller ikke helt som fortjent hjemme i Danmark.

– Der er ingen tvivl om, at han er gået under radaren. Der har været meget om, at han er lidt skør, men han er en spiller, der tager utrolig meget ansvar.

– Jeg synes, hans kvaliteter på banen taler for sig selv. Han gør det sindssygt godt i Sporting, og der er ikke mange danskere, der følger med i den portugisiske liga, så folk skal glæde sig til at se ham nu, for han er en rigtig dygtig fodboldspiller, lyder det rosende fra Alexander Bah.

Lørdagens 3-1-sejr over Norge var samtidig også første gang, Alexander Bah og Morten Hjulmand spillede på samme hold. Til gengæld har de stået overfor hinanden tre gange, og her er det Hjulmand, der med to sejre og én uafgjort har den bedste indbyrdes statistik.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P