EM 2024

Polsk skræk-kamp: ‘Lewa’ og anden angriber skadet

Det var en ganske uheldig sidste testkamp, som Polen mandag aften spillede mod Tyrkiet forud for denne uges EM-slutrunde.

Robert Lewandowski må lade sig udskifte med skade for Polen

Selvom testkampen mellem Polen og Tyrkiet endte 2-1 til Polen, var det en decideret skrækkamp for polakkerne.

Det startede ellers godt, da Karol Swiderski bragte det polske mandskab foran efter bare 12 minutter, hvorefter han jublede ganske vildt. Lidt for vildt skulle det senere vise sig.

Kun syv minutter senere måtte han nemlig lade sig udskifte med en skade, som han øjensynligt havde pådraget sig i jubelscenen. Dermed var den polske pine indledt.

Kun 14 minutter efter, i det 33. minut, blev ondt dog til meget værre for Polen, da landets ubestridt største stjerne, Robert Lewandowski ligeledes udgik med en skade.

I anden halvleg udlignede Tyrkiet i det 77. minut til 1-1 gennem Baris Alper Yilmaz. Dermed så det ud til, at det ikke kun skulle være skaderne, der ville være ødelæggende for Polens aften.

Men så i det 91. minut gjorde Nicola Zalewski en ende på den polske plage, da han scorede kampens sidste og afgørende mål til 2-1.

Dermed vandt Polen en kamp, som helt sikkert, resultatet til trods, skabte flere bekymringer end forhåbninger forud for EM-slutrunden.