Ungdomslandshold

Så tæt på EM-finalen: Skuffelse – men også en stor præstation

Søndag aften røg de danske U17-drenge ud af EM-slutrunden i semifinalen mod Italien. Men til trods for den bitre afslutning er der alligevel en hel del positive erfaringer at tage med for de unge drenge, fortæller Jonathan Moalem.

Danmark holland Ukraine landsholdtrøje flag
Foto: DBU
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

Det blev ikke til den eventyrlige fortælling, det danske U17-landshold havde håbet på.

Søndag blev de danske drenge ekspederet ud af EM-slutrunden efter et 0-1-nederlag til Italien.

Selvom det italienske hold er et stærkt et af slagsen, der dominerede det meste af kampen, havde danskerne en del chancer for at komme tilbage i kampen.

Og spørger man Jonathan Moalem, er det selvforskyldt, at man ikke udnytter dem.

– Vi vidste godt, at Italien er et rigtig godt fodboldhold, og at vi i perioder var nødt til at stille os ned og forsvare vores mål, fordi de er så gode, som de er. Men vi vidste også godt, at vi ville få nogle chancer, som jeg også synes, at vi har i kampen.

– I sidste ende kan man vel godt sige, at der er manglen på den sidste aflevering eller den sidste kvalitet, der gør, at vi ikke selv kan afgøre det, og at vi desværre ryger ud, siger Jonathan Moalem til campo.dk efter søndagens nederlag.

Jonathan Moalem fortæller, at selvom det er en skuffelse at ryge ud så tæt på målet, er det danske U17-landshold alligevel stolte over det, de har opnået.

Den skal bare lige have lov at ligge lidt.

Skuffelsen bliver heller ikke mindre af, at de danske drenge tabte med blot et enkelt mål, fortæller han.

– Vi var så tæt på… men det er jo også en stor cadeau til holdet. Vi kan spille med med de allerbedste til det allersidste, og det er de små marginaler, der afgør, om vi kan gå hele vejen. Det viser meget om vores styrke som hold.

Stor udvikling i gruppen

Til trods for at det ikke blev til en EM-finale i denne omgang, ser Moalem stadig en masse potentiale i et U17-landshold, der har udviklet sig gennem slutrunden.

– Jeg synes, det har været en rigtig fed udvikling, vi har haft som gruppe. Jeg synes vi starter i et gruppespil, hvor vi ikke rigtig får spillet os ud.

– Men det er som om, jo længere ind i turneringen vi når, jo mere rykker vi sammen i bussen og præsterer på et niveau, som gør, at vi kan spille med en til sidst om at være i en finale, siger Jonathan Moalem.

Midtbanespilleren, der til dagligt spiller for F.C. Københavns U19-hold, kan også tage en masse oplevelser og gode erfaringer med fra slutrunden.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

– Sådan en slutrunde kan man bruge til rigtig meget. Altså, det her med at skulle præstere på allerhøjeste niveau i mange kampe kort tid efter hinanden, tempoet, at blive matchet mod Europas bedste spillere på din årgang er en oplevelse i sig selv.

Stolt U17-stopper: Det største vi har opnået

– Og så bare at kunne se, hvor man står henne, både som individualist og som hold mod de bedste i Europa, siger Jonathan Moalem.

Jontahan Moalem blev skiftet ind i opgøret mod Italien efter 62 minutter.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P