Bundesligaen

Europa, vi er på vej: Fra oprykker til europæisk fodbold

Heidenheim er klar til at spille europæisk fodbold efter sommerferien. Det sker, fordi Bayer Leverkusen lørdag aften vandt den tyske DFB Pokal.

Heidenheims fans jubler.
Foto: Angelika Warmuth/Reuters/Ritzau Scanpix

Heidenheim er måske gået lidt under radaren i tysk fodbold i denne sæson.

Der har nemlig været nok af historier at tage fat på, da Dortmund har brilleret i Champions League, Stuttgart har overrasket ved at slutte to’er i Bundesligaen, Bayern München har skuffet fælt og Bayer Leverkusen har gjort rent bord med kun ét nederlag i løbet af hele sæsonen.

Men Heidenheim er altså også lidt af en historie.

Således har Heidenheim nu sikret sig en billet til europæisk fodbold efter sommerferien.

Det har man, fordi Bayer Leverkusen lørdag aften vandt den den tyske DFB Pokal med 1-0 over Kaiserslautern.

Da Bayer Leverkusen var allerede sikret en billet til Champions League næste sæson som vinder af Bundesligaen, tilfalder Europa League-billetten fra pokalturneringen i stedet Hoffenheim.

Hoffenheims Conference League-billet ryger derfor en tak ned til den højestplacerede klub, som ikke havde sikret sig europæisk fodbold.

Og det er altså her, at Heidenheim kommer ind i billedet.

Vi har forbedret vores app med blandt andet swipe funktioner. Husk du kan downloade vores app i App og Google Play Store – klik herunder:

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Som oprykker – med sin første sæson nogensinde i Bundesligaen – er det nemlig alligevel lykkedes klubben at slutte på ottendepladsen i den bedste tyske række.

I og med at de syv klubber foran allerede var sikret europæisk fodbold på grund af bundesligaklubbernes flotte resultater i Europa i denne sæson, så var en ottendeplads altså pludseligt nok for Heidenheim.

Med til fortællingen hører det, at klubben er rykket op hele fem gange siden 2007.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P