Ungdomslandshold

Dansk højreback: Alle vil give deres højre arm

U17-landsholdsspilleren Valdemar Lykke fortæller om et godt sammenhold hos Danmark, der spiller EM på Cypern.

Foto: Lyngby Boldklub Facebook
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

Mandag åbnede Danmark U17-EM slutrunden med en 2-0 på sejr mod Wales.

Torsdag aften fulgte de unge danskere op med en 2-2 kamp mod Kroatien. Nu kan danskerne selv afgøre deres skæbne i turneringen mod Østrig i den sidste kamp.

Og selvom den danske Valdemar Lykke er træt af, holdet ikke afgjorde det i dag, er han tilfreds med den position, holdet er i.

– Jeg synes, vores chancer for at gå videre er rigtig gode. Vi er glade for, vi selv har muligheden for at afgøre det ved at vinde.

– Vi kigger fremad mod søndag, og så gør vi alt, vi kan for at vinde der, siger han over en telefonlinje til Campo.dk.

16-årige Valdemar Lykke, som til daglig spiller på Lyngbys U19-mandskab, lavede oplægget til Danmarks første mål i 2-2 kampen.

Han fortæller, at han godt kan mærke, der er lidt mere opmærksomhed på kampene ved EM end i det daglige på klubniveau. Selvom niveauet ifølge Lykke er det samme.

– Alle her vil give deres højre arm for at gå videre. Vi vil også vinde derhjemme, men selvfølgelig vil alle vise sig så godt frem som muligt.

– Og som hold vil vi også gerne gå videre, siger han.

Flere af de danske spillere er konkurrenter i U19-ligaen for Lykkes tilfælde. Det kan han ikke mærke noget til, når han er samlet med landsholdet.

– Den gensidige respekt fylder meget. Og det er ligegyldigt, om man er FCK eller Brøndby spiller, så spiler man med hinanden. Når vi først er med DBU, støtter vi op om hinanden.

– Det er bare ekstremt fedt at være med. Det er altid surrealistisk, når man synger nationalsang, for det er noget, man har drømt om, siger han.

Foto: Lyngby Boldklub Facebook

Valdemar Lykke vil endnu ikke give et bud på, hvor langt han tror, Danmark gå. Han og holdkammeraterne har fokus på den næste kamp, som bliver afgørende for den videre færd. Men.

– Vi har en tro på, vi kan gå hele vejen. Men vi tager det en kamp af gangen, siger han.

Kampen mod Østrig bliver spillet på søndag klokken 17.00.

Danmark spiller uafgjort ved U17-EM

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P