3F Superligaen

Falk frygter ikke Europa-duel: Ikke drømmen – men skal gøres

Der venter et gyseligt opgør for F.C. København, der kan misse ud på kvalifikationen til europæisk fodbold for første gang i 24 år, når de møder FC Nordsjælland søndag i Superligaen.

FCKs Rasmus Falk og Kevin Diks reagerer efter nederlaget i superligakampen mellem AGF og FC København på Ceres Park i Aarhus tirsdag den 21. maj 2024.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

F.C. København er ude af guldræset.

Københavnerne tabte tirsdag til AGF i en målrig affære og kan dermed højst nå en tredjeplads i Superligaen.

Den skal sikres på søndag, hvor FC Nordsjælland lægger vejen forbi Østerbro og Parken.

En kamp, hvor Rasmus Falk ikke frygter for FCK-mandskabets mentalitet.

– Jeg frygter det ikke, men der jo ingen tvivl om, at der er noget, der skal samles op på. I skal ikke være i tvivl om, hvor meget det betyder for alle omkring og dem, der er nede i omklædningsrummet lige nu. Omvendt så handler det også bare om at komme ud i det og få det gjort. Der venter forhåbentlig to vigtige kampe for os – det er ikke det, vi havde drømt om – men det skal vi bare have gjort.

Hvordan?

– Det er et godt spørgsmål. Og det er også sådan noget vi skal kigge på. Det handler om, at selvom det er så sindssygt svært, men at prøve at smitte hinanden med noget positiv energi og sætte kollektivet over sig selv. Det, tror jeg, er nogle af nøgleordene, siger Rasmus Falk til campo.dk og resten af den fremmødte presse efter nederlaget i Aarhus tirsdag.

For Falk er alfa og omega, at FCK kvalificerer sig til europæisk fodbold i næste sæson, og det kræver noget fra de unge drenge og de spillere, der bliver – men også fra dem, der måske ikke er i F.C. København efter sommerferien.

– Vi skal hive op i os selv, fordi fodbold fungerer jo også sådan, at der er forskellige interesser, i forhold til at spillere er forskellige steder efter en sommerferie. Og jeg er sikker på, der kommer til at ske meget i FCK til sommer – det gør der altid. Og der er nogle, der forlader os, nogle som betyder rigtig meget for klubben.

– Og det er rigtig vigtigt for dem, der skal være her, for dem, der forlader os, og for de unge spillere med FCK-DNA. Det er sindssygt vigtigt at få sat et aftryk, der også gør, at der er europæisk fodbold næste år. Så ved jeg godt, det ikke hedder Champions League, men trods alt, at vi skal ud og rejse, siger Rasmus Falk.

Slukøret Falk ikke i tvivl: Største skuffelse i FCK-tiden

Søndagens gyser mod FC Nordsjælland fløjtes op klokken 17:00 og bliver vist på TV3 Sport og Viaplay.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P