Bundesligaen

Skæbnedag for Bo Henriksen: Ikke bange for noget som helst

Det bliver neglebidende lørdag eftermiddag, hvor Bo Henriksen og Mainz kan sikre sig overlevelse i den bedste tyske fodboldrække, men presset lader ikke til at påvirke den danske cheftræner.

Mainz' cheftræner, Bo Henriksen, under Bundesligakampen mod FC Köln.
Foto: Kai Pfaffenbach/Reuters/Ritzau Scanpix

Det kan ende i en kæmpe stor fest, men det kan også ende i tomme blikke.

Bo Henriksen og Mainz har klaret første målsætning, nemlig at undgå direkte nedrykning fra Bundesligaen, men der er fortsat en nedryningsplayoff-plads på spil forud for sæsonens sidste spillerunde.

Den skal klubben lørdag forsøge at undgå, når Wolfsburg er modstanderen.

Scenarierne

Mainz kan selv afgøre sin skæbne lørdag.

Klubben er placeret over nedrykningsstregen med to point ned til Union Berlin. Der er derfor som udgangspunkt tre scenarier i spil.

  • Vinder Mainz, så overlever klubben med sikkerhed i Bundesligaen.
  • Spiller Mainz uafgjort mod Wolfsburg, så er overlevelsen også så godt som sikker, da Mainz’ målscore er 12 mål bedre end Union Berlins
  • Taber Mainz, så kan klubben komme i fare. Det kræver dog, at Union Berlin vinder over Freiburg, hvis Bo Henriksens tropper skal i nedrykningsfare

Det ændrer dog ikke på Bo Henriksens tilgang til lørdagens opgør mod Wolfsburg. Mainz vil spille, som de plejer, og der vil ikke være fokus på resultater fra andre kampe.

– Vi har ingen indflydelse på resultaterne fra de andre kampe. Vi spiller vores egen kamp, og jeg har sagt til alle, at jeg ikke vil høre om noget som helst udefra, fortæller Bo Henriksen på et pressemøde forud for sidste spilledag, og fortsætter:

– Vi har jagtet point siden dag ét, og det kommer ikke til at ændre sig i den her weekend. Udfordringen forbliver den samme, og vi vil gerne vise, hvad vi er i stand til, og at vi kan løse det selv. Det er ti gange sjovere, og hele holdet fortjener en statue, når vi bliver i ligaen.

Følg Campo på Facebook

– Vi har sat os selv i en fantastisk position, og vi er ikke bange for noget som helst. Vi kan selv afgøre det, og det var sådan, jeg gik ind til opgaven, da jeg startede i februar.

– Det var mit håb, men også min overbevisning, selvom det var svært at tro på for tre måneder siden, siger den danske træner.

Sæsonens sidste spillerunde i Bundesligaen blæses i gang lørdag klokken 15:30. Alle kampe kan følges direkte på Viaplay.

Se den aktuelle stilling i Bundesligaen her

Mainz ramt af Bo-effekten: Topper Bundesliga-statistik

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P