Bundesligaen

Mainz ramt af Bo-effekten: Topper Bundesliga-statistik

Mainz er gået fra at være helt nede i kulkælderen omkring årsskiftet til nu at være flyvende og nærme sig overlevelse i Bundesligaen. Siden Bo Henriksen overtog styringen i klubben, er hjemmebanen blevet et sandt fort.

Bo Henriksen på sidelinjen for Mainz i et Bundesliga-opgør
Foto: LUKAS BARTH / AFP

Det er på hjemmebane, at man skal hente sine point.

Sådan lyder det tit og ofte, når eksperter folder sine analyser ud og går i dybden med klubber, der enten over- eller underpræsterer.

Og momentum på hjemmebane er vigtigt. Det gælder for eksempel, når man er i intens kamp for ikke at rykke ned. Netop dette kender de alt til i Bundesliga-klubben Mainz, hvor nedrykningsspøgelset har luret gennem hele sæsonen.

Men med en række flotte præstationer – i særdeleshed i egen hule – er Mainz nu på vej mod at sikre sig en ny sæson i den bedste tyske række.

Og det kan de blandt andet takke danske Bo Henriksen for. Han overtog styringen i klubben i februar, og siden da har hjemmebanen været et fort.

Ser man på pointhøsten på hjemmebane for Mainz, så har klubben hentet 17 point i syv kampe siden midten af februar, hvor Bo Henriksen blev hentet ind. Og det er ifølge analysefirmaet Opta flest af alle i den tyske Bundesliga i denne periode.

De 17 point står i skærende kontrast til Mainz’ hjemmebanestatistik fra før Bo Henriksen. Her havde klubben spillet 10 kampe og blot hentet seks point.

Generelt set har Bo Henriksen været et ganske succesfuldt bekendtskab for Mainz, som har hentet 20 point i Henriksens første 12 kampe i spidsen for klubben. Kun tre andre klubber har hentet flere point i ligaen i samme periode.

Trods den flotte pointhøst siden februar er Mainz fortsat i fare i bunden af tabellen. Direkte nedrykning er afblæst, men to point adskiller Mainz over stregen og Union Berlin, som lige nu indtager pladsen, der giver en playoffkamp mod tredjepladsen i 2. Bundesliga.

Mainz møder Wolfsburg i sæsonens sidste spillerunde. Dyk ned i den samlede Bundesliga-stilling her

Bo Henriksen efter storsejr: Det var ikke magi – det var energi

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P