EM 2024

Mundkurv: Dommerne vil kun høre på anførerne

Ved sommerens EM-slutrunde vil dommerne ikke høre så meget som et pip fra 20 ud af banens 22 spillere. Det er således kun anførerne, der må kommunikere med dommerne.

De gule kort kan hurtigt komme til at sidde løst ved sommerens EM-slutrunde.
Foto: Carla Carniel/Reuters/Ritzau Scanpix

Om præcis en måned fløjtes EM 2024 i gang.

Forud for slutrunden har UEFA’s dommerchef, Roberto Rosetti, skrevet et åbent brev, som tirsdag er blevet delt på organisationens egen hjemmeside.

Her løfter han blandt andet sløret for, at sommerens EM-slutrunde bliver med fokus på en ny måde at kommunikere på mellem dommer og spillere.

Det er nemlig kun anførerne for de to hold, der må tale med dommeren. De øvrige spillere får et gult kort, hvis de flokkes om dommeren for at få et ord eller to indført.

– At forklare en beslutning med op mod 22 spillere omkring sig er umuligt for en dommer. Det kan føre til et breakdown i kommunikationen, hvor det smukke spil meget hurtigt kan blive meget grimt.

– Nogle beslutninger vil, selvfølgelig, altid være til debat. Men i et forsøg på at forbedre situationen vil UEFA gerne have dommerne til at forklare mere af beslutningsprocessen til alle holdene ved det kommende EM 2024.

– Idéen bag er simpel: Vi beder alle hold om at sikre sig, at deres anfører er den eneste spiller, som taler til dommeren. Vi beder om, at anføreren sikrer sig, at deres holdkammerater ikke flokkes om dommeren, så der er mulighed for en respektfuld samtale.

– Vigtigt er det også, at vi kun vil have anføreren fra det hold, som ønsker at diskutere en situation, til at gå i dialog med dommeren. Det er anførerens ansvar, at de øvrige spillere ikke flokkes om dommeren.

– Enhver spiller, som ikke adlyder sin anfører vil blive vist et gult kort, står der blandt andet i det åbne brev.

Roberto Rosetti skriver desuden i indledningen af det åbne brev, at det er svært at være dommer, da man træffer mellem 200 og 250 beslutninger per kamp.

Det svarer til en beslutning hvert 22 sekund.

Danmark spiller sin første kamp ved slutrunden mod Slovenien den 16. juni klokken 18.00.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P