Bundesligaen

Bo Henriksen efter storsejr: Det var ikke magi – det var energi

Bo Henriksen og Mainz tog lørdag aften et stort skridt mod overlevelse i Bundesligaen, da Dortmund blev besejret med hele 3-0. Men ifølge den danske cheftræner var der ikke tale om magi, men ganske enkelt energi.

Mainz' cheftræner, Bo Henriksen, under Bundesligakampen mod FC Köln.
Foto: Kai Pfaffenbach/Reuters/Ritzau Scanpix

Der er blevet bidt negle hele foråret i Bundesliga-klubben Mainz.

I jagten på at overleve i den bedste tyske fodboldrække hentede klubben i februar danske Bo Henriksen ind som ny cheftræner. Og det fortryder de nok ikke.

Bo Henriksen har nemlig vendt de skuffende resultater til sejre. 12 kampe er det blevet til med fem sejre og fem uafgjorte resultater til følge. Senest vandt Mainz lørdag med hele 3-0 over Dortmund og med blot en enkelt spillerunde tilbage er klubben nu over nedrykningsstregen.

Det har skabt eufori i og omkring Mainz, der dog fortsat skal gøre arbejdet færdigt. Og det var da også en glad Bo Henriksen, der mødte pressen efter opgøret.

‘Magi’ er typisk et ord, som Bo Henriksen ynder at bruge, når hans hold spiller godt. Men i lørdagens kamp mod Dortmund var der ikke tale om magi, men og energi, forklarer han.

– Det vigtigste er, at spillerne står med en god følelse efter kampen, og at de også havde det i kampen. Vi spillede en rigtig god kamp og efterlod alt, hvad vi havde på banen. Når vi gør det, er vores hjemmebane et svært sted at komme, så det var en skøn, skøn dag, fortæller han til Tagesshau og fortsætter:

– Nej, det var ikke magi. Det var bare energi og selvtillid. Det er sådan, det går, når vi ved, hvad vi vil og skal, og det er vigtigt, at vi har den selvtillid. Når vi er modige, er vi virkelig, virkelig gode, og i dag var vi modige både i presset og med bolden.

Et blik på den aktuelle stilling i Bundesligaen fortæller, at Bo Henriksen og Mainz i skrivende stund befinder sig to point over nedrykningsstregen på 15. pladsen.

32 point har klubben hentet i 33 kampe, og med lørdagens sejr over Dortmund har klubben reddet sig fra de to direkte nedrykningspladser.

16. pladsen, som lige nu indtages af Union Berlin med 30 point, giver en playoffkamp mod tredjepladsen i 2. Bundesliga. Mainz møder Wolfsburg i sæsonens sidste spillerunde.

Se den samlede Bundesliga-stilling her

Bo Henriksen har overbevist tysk journalist: Han er kult nu

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P