Bundesligaen

Bo Henriksen har overbevist tysk journalist: Han er kult nu

Henning Kuntz følger Mainz 05 tæt, som journalist på en tysk avis, og han fortæller til campo.dk, om Bo Henriksens larmende indtog i den tyske klub. Han er en smule skør, fortæller journalisten, men folk og fans i Mainz er vilde med det.

Bo Henriksen på sidelinjen for Mainz 05
Foto: Thilo Schmuelgen/Reuters/Ritzau Scanpix
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

De færreste havde hørt om Bo Henriksen, da den tyske journaliststand fik nys om, at den karismatiske fynbo var ny mand i spidsen for Mainz 05.

Det fortæller Henning Kuntz, tysk journalist på Allgemeine Zeitung, som følger den tyske klub ved Rhinens bredder indgående.

Henriksen overtog et mandskab i spillemæssig og mental forfald og med en pil, som pegede mod 2. Bundesliga. Ni kampe senere er stemningen og resultaterne vendt.

I sidste weekend Mainz kravlede over nedrykningsstregen for første gang siden august 2023. Og det er Henriksens fortjeneste, fortæller Kuntz.

– For ni uger siden var stemningen i byen virkelig dårlig, og Mainz lå fire point efter FC Köln under nedrykningsstregen. Ni uger senere har de overhalet Köln.

– Alle i byen har på fornemmelsen, at Mainz kommer til at overleve i Bundesligaen. Og manden i spidsen for denne mission impossible er Henriksen. Alle giver ham fortjeneste, fordi han har givet så meget energi ind i holdet, fortæller den tyske journalist.

Det er nærmest som et show mellem ham og tilhængerne.

Henning Kuntz om Bo Henriksen

Danske fodboldfans kender de karakteristiske udbrud og de enorme følelser fra den højtråbende Henriksen gennem utallige kampe i NordicBet Ligaen og Superligaen.

Bo Henriksen kigger op efter kampen for Mainz mod Leverkusen
Foto: Thilo Schmuelgen/Reuters/Ritzau Scanpix

Det er der ikke ændret på i Tyskland, fortæller Kuntz.

– Det er helt det samme. Min første erfaring med Henriksen var, at han var meget vokal og fuld af energi. Han taler så meget med spillerne og giver dem så meget energi og selvtillid.

– Inden havde spillerne problemer, var ude med skader og havde tabt mange kampe i virkelig lang tid. Men det har været som om, at Henriksen er ligeglad med de negative vibrationer omkring ham og klubben. Han har kun fokuseret på de positive sider, og det har hjulpet mange spillere med at komme tilbage på sporet, fortæller tyskeren.

Henning Kuntz fortæller desuden, at det i starten handlede meget om at få vækket gejsten i holdet, men siden er der også lagt på i den fodboldmæssige del og er ubesejret i fem kampe.

“Hvem er Bo Henriksen?”

Der bor omkring 200.000 indbyggere i Mainz, så befolkningsmæssigt minder byen meget om Henriksens egen barndomsby, Odense.

Og Henning Kuntz fortæller, at Henriksen hurtigt er kommet under huden på byens indbyggere.

Bo Henriksen har stået i spidsen i ni kampe for Mainz. Det er blevet til sejr i fire af kampene. Foto: Mainz 05

– Når man møder ham, og ser hvordan han taler med folk, og har sin familie med sin kone og søn med rundt, så passer han ind i Mainz 05-verdenen. Man møder ham til en U19-kamp i klubben eller i byen, og han virker meget tilgængelig. Han går hen og taler med folk. Han er meget venlig og følsom. Og så tager han selfies med fansene, så jeg tror, han forstår ‘The Mainz Way’.

Der var ellers ikke mange, der vidste hvem Bo Henriksen var, da han for få måneder blev købt fri i FC Zürich og præsenteret i Mainz.

– Da vi hørte navnet dagen før nyheden, var vi sådan “hvem er Bo Henriksen?”. Måske nogle har læst noget om FC Zürich, men meget få mennesker i Tyskland interesserer for den schweiziske liga.

I dag er det anderledes, fortæller Kuntz.

– Alle kender Bo Henriksen, fordi han er lidt skør, men han er skør på en positive måde.

Allerede kult

Søndag venter en bundgyser for Mainz, når også-nedrykningstruet FC Köln gæster MEWA Arena. Det er Henriksens sjette kamp på hjemmebane, men danskeren har allerede fået et ritual med tilhængerne, fortæller Kuntz.

– Når bussen kommer til Mainz’ hjemmekampe, går han ud af bussen og ind på stadion. Det er cirka 90 minutter før kampen, og så går han hen foran alle fansene og laver sådan nogle “AARGH-fagter” og skriger. Og han får store klapsalver fra fansene.

– Det er nærmest som et show mellem ham og tilhængerne. I de sidste fire-fem hjemmekampe har det været som en slags opvarmning for ham foran fansene – og i Mainz er det blevet kult nu.

49-årige Henriksen startede sin trænerkarriere i Brønshøj i 2009. Siden er turen gået til AC Horsens, FC Midtjylland og FC Zürich. Hans kontrakt i Mainz udløber i sommeren 2026.

Uventet Bochum-sejr sender Bo H. og Mainz under stregen

Bochum vandt fredag aften over Hoffenheim, og derfor er Mainz igen under stregen. Det kan ændre sig søndag klokken 17:30 mod FC Köln.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P