EM 2024

Politi i landsholdslejren: Racismen skal straffes

Det engelske politi har oplyst, at de ved landsholdsamlingen i marts indledte et samarbejde med det engelske landshold forud for sommerens slutrunde. Man ønsker nemlig at sætte nogle rammer, der skal forhindre at racismen fra EM 2020 gentages.

Bukayo Saka klapper af Arsenal-tilhængerne.
Foto: Dylan Martinez/Reuters/Ritzau Scanpix

Ved EM-slutrunden i 2021 oplevede de tre engelske landsholdsprofiler Bukayo Saka, Marcus Rashford og Jadon Sancho voldsom racisme online, efter de alle tre havde brændt deres straffespark i finalen.

Til sommer er der EM igen, og nu har det engelske fodboldforbund besluttet sig for at gøre noget proaktivt, for at lignende hændelser ikke udspiller sig på ny.

Fodboldforbundet er nemlig indgået et samarbejde med det engelske politi, der skal sikre, at det bliver nemmere at finde personer, der ytrer sig racistisk overfor spillerne og straffe de skyldige.

Politiet mødtes for første gang med det engelske landshold ved landsholdssamlingen tilbage i marts, hvorom politichef Mark Roberts, ifølge BBC, har følgende at sige.

– Vi har forklaret spillerne, at vi er der for at støtte dem. VI gav dem nogle råd til, hvordan de kan beskytte sig i forhold til at sætte profiler, som kan beskytte dem mod racismen.

– Hvis folk alligevel udviser den slags adfærd, vil vi håndtere det, og hvor det er muligt, vil vi retsforfølge dem, siger politichefen ifølge BBC.

På nuværende tidspunkt forventes det, at omkring 300.000 englændere rejser til slutrunden i Tyskland for at følge ‘The Three Lions’, når englænderne skal forsøge at slå Danmark, Slovenien og Serbien i gruppespillet.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P