2. Division

Direktør hos EfB-konkurrent: Vil ikke kategorisere

Aarhus Fremad konkurrerer med Esbjerg fB i toppen af 2. division. Klubbens direktør fortæller, at han udelukkende fokuserer på arbejdet i Fremad, men han følger med i udviklingen i Esbjerg.

Esbjerg-spillere jubler over scoring
Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

Esbjerg fB befinder sig fortsat på usikker grund.

Godt nok blev der fredag stemt for en rekonstruktionsplan af klubbens kreditorer. Et resultat som blev stadfæstet af byretten. De amerikanske ejere er fortid, og klubben er tilbage på lokale hænder.

For nu. Den hidtidige ejer, Esbjerg Investments Limited, med Paul Conway i spiden, har valgt at kære beslutningen om rekonstruktionen.

Det betyder, at Landsretten nu skal tage en beslutning om klubbens fremtid. Det er seneste udvikling i en føljeton, som har trukket overskrifter i fodbold-Danmark.

En af dem, som har fulgt sagen fra sidelinjen er den administrerende direktør i 2. divisionsklubben Aarhus Fremad, Lars Kruse. Han er opvokset mindre end to kilometer fra stadion i Esbjerg, så han har et forhold til traditionsklubben. Og en mening om sagen.

– Jeg synes, nogle har en kategorisk tilgang til det. Der er blevet solgt til nogle mennesker, som er, som de er. Og et eller andet sted, tænker jeg, ansvaret ligger lige så meget hos dem, der har solgt klubben, siger han til Campo.dk.

Dommen er faldet: Esbjerg er tilbage på lokale hænder

Direktøren forklarer, at selvom hans fokus udelukkende er på arbejdet i Aarhus Fremad, så har han fulgt med i udviklingen hos klubben ved den jyske vestkysten.

En situation som potentielt kan få sportslig indflydelse på hans egen klub.

– Jeg synes bare, der skal komme ro på, så vi kan afgøre det på banen.

– For mig virker det til, der skal en doktorgrad i konkursret til helt at forstå, hvad det er, som foregår, siger han.

Aarhus Fremads Sebastian Buch scorer til 1-2 under kvartfinalen i DBU Pokalen mellem FC Nordsjælland og Aarhus Fremad i Farum onsdag den 5. april 2023.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Esbjerg ligger øjeblikkeligt nummer et i 2. Division. Vestjyderne har et pænt forspring til de to forfølgere FC Roskilde og så Aarhus Fremad, som mest af alt kæmper om, at sikre sig den anden af de to oprykningspladser.

Spørgsmål om værdisæt

På Blue Water Arena har der i løbet af sæsonen været flere bannere med budskaber om, at udenlandske ikke er velkomne i Esbjerg. Bannere som Lars Kruse også har set – og undret sig over.

– Jeg så det sidst, jeg var der, og jeg tænkte: Hvad med Fredrik Berglund, Kauko eller en af de andre gamle udenlandske spillere – må de købe klubben?

– Det bliver for kategorisk for mig. Altså, skal du komme fra den rigtige side af afkørsel Nord på Esbjerg motorvejen?

– Man skal kigge på hensigterne. Der findes sikkert også lokale, som kunne komme til at gøre det skidt for klubben. Det handler om værdisæt, siger Lars Kruse.

Gør sig ikke til dommer

Aarhus Fremad er selv på udenlandske hænder, efter den nigerianske IT-milliardær Shola Akinlade købte aktiemajoriteten i klubben fra Riisvangen i marts sidste år. Så Lars Kruse ved godt, at han ikke udtaler sig fuldstændig upartisk om emnet.

Aarhus Fremad-direktøren vil heller ikke gøre sig til dommer over det arbejde, der blev gjort, inden ejerskabet med Paul Conway kom til.

Han lyttede selv med, da Conway præsenterede sig som nye bestyrelsesformand Esbjerg fB.

– Jeg tænkte, det er helt perfekt. Han sagde jo alle de rigtige ting. Så jeg vil ikke sige noget om arbejdet bag, siger han.

Ny formand i EfB: Skal have klubben i balance

Han bemærker, at der i ‘barndomsklubben’ er et meget godt eksempel på den debat, der har været om udemlandske ejerskaber i dansk fodbold. Andre eksempler er Jammerbugt FC og FC Roskilde.

– Modsat hvad der så er sket andre steder, så er det fedt, at det er lokale, der redder det, siger Lars Kruse om situationen i Esbjerg fB.

Lars Kruses Aarhus Fremad møder Esbjerg næste weekend i en vigtig kamp i aarhusianernes jagt oprykning til NordicBet Ligaen. Og selvom Esbjerg nærmest spillede på Kruses barndomsgade, så holder Fremad-direktøren kun med de gul-sort stribede.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P