Bundesligaen

Stort og anerkendt medie: Bo Henriksen er en vild mand

Selveste The Athletic har lavet et stort interview med danske Bo Henriksen, der lige nu er i færd med at udrette Mainz-mirakler.

Bo Henriksen på sidelinjen for Mainz 05
Foto: Thilo Schmuelgen/Reuters/Ritzau Scanpix

– Bo Henriksen er en vild mand. Med sit lange blonde hår ligner han en, der måske har optrådt på nogle store scener og smadret nogle få guitarer.

Sådan skriver det troværdige og anerkendte medie The Athletic i indledningen på en længere artikel om Bo Henriksen.

For selvfølgelig har det store og internationale medie ikke overset det projekt, som den danske cheftræner har gang i i Mainz 05 lige for tiden.

På nærmest mirakuløs vis er Mainz nemlig rykket over nedrykningsstregen i Bundesligaen efter Bo Henriksens ankomst for to måneder siden.

Samtidig er det nu et hold, der sjældent taber fodboldkampe.

– Mainz’ holistiske cheftræner, der er masterminden bag genoplivelsen.

Ja, gloserne er både mange og flotte i The Athletics artikel om den tidligere AC Horsens- og FC Midtjylland-cheftræner.

Mediet har naturligvis også rakt ud til Bo Henriksen, der har sat sig ned og forholdt sig roserne.

– Vi er ved at være der. Vi har ikke nået vores mål, men vi bliver bedre, siger han og fortsætter:

– Jeg tror ikke på held. Jeg tror på præstationer. Man kan måske tale om held i en enkeltstående kamp, men har man spillet 21 kampe og kun vundet den ene, så er det ikke et tilfælde, siger han.

The Athletic påpeger også, at foruden danske Bo Svensson har også store trænernavne som Jürgen Klopp og Thomas Tuchel siddet i cheftrænerrollen i Mainz.

– Den næste Klopp. Den næste Tuchel. Den slags sammenligner hjælper ikke, men der er nogle fælles træk mellem dem, som har fået Mainz til at præstere over evne.

– En type og en personlighed, måske; energisk, karismatisk, i stand til at opildne spillere. Den slags har virket der, skriver The Athletic og påpeger, at Bo Henriksen har en aura fyldt med positivitet og optimisme omkring sig.

Selv peger den danske Bundesliga-træner på sit arbejde med kulturen på holdet, som nøglen til den succes man lige nu oplever i Mainz.

– Vi bliver nødt til at slippe de her spillere fri og give dem friheden til at spille og lave fejl. Jeg kan ikke lære dem at spille fodbold på to dage eller fem dage – eller på fem uger. Men vi kan forhåbentligt skabe en kultur, hvor vi gør tingene sammen.

– Det er altid den største del af de jobs, jeg har. Og det gælder ikke kun fodbold. Hvis folk ikke føler sig tilpasse, hvis de ikke er glade og ikke føler, at de kan være åbne, så er de ikke den bedste version af sig selv, siger han.

Du kan læse The Athletics fulde artikel om Bo Henriksen HER. Det kræver dog muligvis, at du er abonnent.

Mainz skal forsøge at spille sig ét skridt tættere på overlevelsen søndag.

Her møder Bo Henriksen og co. én af i alt tre klubber, der befinder sig under dem i tabellen.

Således skal man forsøge at gøre kål på Köln, der ligger næstsidst i Bundesligaen.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P